Krappe remise tegen oude bekende voor CSV K1

Op speelde CSV K1 zijn derde wedstrijd, in de vierde ronde van KNSB klasse 2B. Daarin troffen we een oude bekende: tegen Rokado spelen we al sinds de promotieklasse RSB op gezette tijden. Onlangs werd het in de KNSB Beker nog 2-2, waarna de eilandbewoners het snelschaken wonnen.

Zo’n krap gelijkspel werd het ook nu we elkaar over 8 borden troffen, maar dit keer zonder een enkele remise. Zelf kreeg ik op bord 6 met wit 12 zetten lang dezelfde variant op het bord gekwakt als Jeffrey aan bord 2. Wij waren beiden wat onder de indruk, zodat zwart in beide gevallen uiterst comfortabel uit de opening kwam. In mijn geval leidde dat tot een bok op zet 18, waarna zwart vakkundig de stelling overnam en won. In Jeffrey’s geval leidde het tot een remiseaanbod van zijn tegenstander, dat Jeffrey in uiterst verdachte stelling cool weigerde, waarna hij het toreneindspel op zet 100 won, u weet hoe dat gaat bij hem.

Dat laatste gebeurde overigens bij een achterstand van 4-2, want ook Paul, Roel en Jessica verloren. Pauls partij leek een beetje op die van mij: na de opening een erg onzorgvuldige zet en dan de rest van de partij hopen op een fout van de tegenstander die niet kwam. Roel ging het eindspel gelijk in, maar raakte toen het spoor bijster. Van Jessica dacht ik dat ze ging winnen; dat dacht ze zelf ook, maar toen ging er iets ernstig mis.

Daar tegenover stonden solide overwinningen met zwart van Mark en Reinoud, zodat de wedstrijd beslist werd door de partij van Léon. Die had een beter eindspel tegen een zo mogelijk nog geroutineerdere tegenstander, maar net als Jeffrey schoof hij het doodgemoedereerd naar winst. Zo kwamen we goed weg en hebben we net als de grote meerderheid van de teams in deze poule 3 matchpunten, hetgeen betekent dat vrijwel iedereen de erg hoge degradatiestreep met een schuin oog in de gaten houdt. Volgende stop: Gouda.