Thijs wint ook de interne beker!

Na een intense partij tegen Arjan T. is Thijs de nieuwe bekerkampioen! De honger van Thijs is onverzadigbaar. Hij rijgt de titels aan elkaar. Vorige week werd hij al rapidkampioen, een week daarvoor de kroongroep en daarnaast is Thijs ook nog eens regerend snelschaakkampioen. Een geweldige prestatie. Gefeliciteerd!

Toch ging het winnen van de bekercompetitie gisteren verre van vanzelf. Het was voor mij eerder verrassend dat Arjan de finale haalde, maar terugblikkend is dat zeker geen toeval. Arjan heeft namelijk heel goed geschaakt! Dat was ook tegen Thijs het geval. De taaiheid van Arjan maakte dat Thijs aanvankelijk de fout in ging en materiaal achter kwam te staan. Thijs kreeg wel het initiatief en het zag er naar uit dat remise door eeuwig schaak het logische einde van de partij zou betekenen. In tijdnood week Arjan op het laatste moment af, i.p.v. nog een schaak te geven waardoor hij een stuk en later de partij verloor.

finale: Arjan T. – Thijs 0-1

Gisterenavond werden er ook nog diverse andere partijen gespeeld. Het was ook leuk om te zien dat we weer diverse gasten hadden!

Vince – Jessica 0-1

Robbert – Walter 0-1

Mike – Marco de K. 0-1

Roel – Mehdi 1-0

Thomas V. – Eduard 0-1

Alain – Pedro 0-1

Ard – Boaz ?

Vladimiros – Brett 0-1

Manuel – Rein 0-1

Pieter – Pascal 0-1

Nathan – Bastiaan 1-0

Levi – Mona 0-1

Volgende week gaan we snelschaken (3 min pppp + 2 sec increment)!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.