Vince is de nieuwe lente- en clubkampioen!

Met maar liefst 11 punten voorsprong op Thomas is Vince lentekampioen geworden. Hij heeft daarmee tevens Roel, die dit seizoen geen rol van betekenis speelde, onttroont als clubkampioen. Van harte gefeliciteerd Vince! Thomas, kwam na een wat aarzelende start, nog goed opzetten. Hij wist Jessica en winterkampioen, Walter, een punt voor te blijven. De B-groep is gewonnen door Hans B. Hij bleef Alain, die steeds beter wordt, drie punten voor te blijven. Mike is op basis van TPR, in deze groep, derde geworden. Hans K. en Brett completeren de Top 5. Groep C is gewonnen door Ard. Net als de nummer twee, Pedro, is het aan hun spel te zien dat ze iedere week beter gaan schaken. Vladimiros heeft in deze groep beslag gelegd op de derde plaats. Bijzondere vermeldingen verdienen nog de prestaties van Marco de K., Pascal en Elmar. Hij prestaties (TPR) waren aanmerkelijk beter dan hun startrating.

Het is fijn om dit seizoen zoveel nieuwe schakers te mogen begroeten op onze vereniging. Naast de hierboven genoemde nieuwe leden is het fijn dat sterke schakers als Sjoerd, Peter en Hans U. deelnemen. Daarnaast hebben ook diverse beginnende schakers de weg naar onze gezellige vereniging weten te vinden.

Aandachtspunt blijft het afmelden. Helaas heb ik dit seizoen, na een aantal herinneringen aan de betrokkenen, toch een paar maal 0 punten moeten geven omdat het afmelden opnieuw was vergeten.

Fijn om te zien is het enthousiasme voor de schaaktrainingen van Mark en Paul. Dat geeft toch wel echt een meerwaarde! A.s. vrijdag starten we met een tweeluik: de interne rapidcompetitie. Drie rondes per avond (15 min pppp + 10 sec increment) Ik hoop op een goed opkomst!

15 reacties

 1. Vind het alleen jammer dat een handmatige bye bepalend is geworden voor de eindstand groep 1.

 2. Van harte Gefeliciteerd Vince met je glorieuze overwinning als Lente- & Clubkampioen. Goed gedaan & ga zo door.
  Daarnaast iedereen gefeliciteerd met het behalen van de prijzen.

  Groeten,

  Mike

 3. Aandachtspunt afmelden :
  Zelf ben ik voorstander van een nog strengere handhaving m.b.t. afmelden.
  Wat mij betreft gaat het in het vervolg dit worden :

  1e keer afmelden ná donderdag 21.00 uur = afw met bericht = 2 punten
  2e keer afmelden = afw zonder bericht = 1 punt
  Vanaf 3e keer afmelden = afw zonder bericht = 0 punten.
  Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is en maakt het voor Roel een stuk eenvoudiger.
  Vraag mij wel af of dit speelt bij b.v. Erasmus en hoe daar mee omgegaan wordt.
  Willem

 4. Bij Erasmus wordt er vooraf geen indeling gemaakt, maar pas na 19:45 uur. Je kan tot 19:30 uur afmelden. Het komt maar heel zelden voor dat iemand die zich vooraf niet afgemeld heeft, niet komt opdagen.

 5. Zou ook een optie zijn.
  Moet de wedstrijdleider wel op tijd komen ha ha.
  Op tijd indelen hé.

 6. Heb ik er zo mijn best voor gedaan dat bij CSV vooraf ingedeeld wordt, Willem… 😉 Ik vind het juist jammer dat Erasmus dat niet wilt.

 7. Vooraf indelen is prima Ton, maar dan niet te pas en onpas afmelden, tenzij je een echt zwaar wegende
  reden hebt.
  Maar goed, dat is mijn mening.
  Ga jij overigens nog schaken volgend jaar bij Erasmus ?
  Willem

 8. Erasmus heeft een hele sterke interne, maar helaas gaat (sinds corona) de bus (35) om het uur en de laatste bus terug al om 22:58 uur. En met alternatief OV ben ik weer langer onderweg. Ik kan waarschijnlijk regelmatig mee terug rijden richting huis, maar ik vind het vervelend om afhankelijk te zijn en iemand daarmee te belasten. Dus ik ben weer aan het dubben wat ik komend seizoen ga doen, zowel intern als extern. Zowel bij Erasmus als bij CSV.

 9. Heb effe zitten googlen Ton.
  Je kunt om 0.01 weg uit de Apollostraat en je bent dan om 00.46 op De Tochten, metrostation.
  Dat is toch goed te doen volgens mij ?
  Dit is de laatste mogelijkheid maar daarvoor andere opties.

 10. Ja, uiteraard heb ik dat ook allemaal gezien, Willem. Maar de reis is (een stuk) langer en 00.46 uur is voor mij sowieso veel te laat. Plus dat het ook duurder is. Heb het wel eens gedaan, maar vond het ook een onprettige reis met stuk lopen en een obscuur (donker en verlaten) treinstation.

 11. Moet ik toch maar lid worden Ton, kun je met mij meerijden, ik ga natuurlijk wel vaak op defiets dan hoor.
  Binnenkort maar eens afspreken met je.

Reacties zijn gesloten.