Stand van zaken in de kroongroep

In de kroongroep zijn de eerste paar ronden gespeeld. Thijs heeft daarin als ratingfavoriet de leiding genomen met een score van 3 uit 4. Hij kan echter nog door diverse spelers achterhaald worden omdat er nog een paar partijen moeten worden ingehaald en hij nog een vrije ronde krijgt. Zijn enige verliespartij tot nu toe leed Thijs tegen Jessica. Van wat ik zag en hoorde strafte Jessica een fout van Thijs af met uitstekend spel. Ton doet het ook uitstekend in de groep. Hij verraste Roel in de opening en hield hem de hele partij onder zo’n grote druk dat Roel door zijn vlag ging. Door zijn vlag ging Roel trouwens ook in zijn partij tegen Thijs. Dat was een partij van minder hoog niveau. Nadat Thijs Roel vanuit de opening overspeeld had, greep hij mis wat Roel winstkansen opleverde. In de slotstelling was een remise de logische uitslag geweest, ware het niet dat Roel ook hier vergat om zijn klok in de gaten te houden. Mark heeft slechts 2 partijen gespeeld. In zijn partij tegen Thomas had hij de hele partij de overhand, won een pion, maar wist deze, ook door goed tegenspel van Thomas, niet te verzilveren. Jan Peter heeft ook nog alles in eigen hand. Hij heeft ook nog slechts 2 partijen gespeeld. Zijn tweede partij won hij van Thomas. Na de inhaalpartijen tussen Jan peter en Ton en ook Mark tegen Jessica, is er meer duidelijk.

Kruistabel kroongroep seizoen 2022-2023

nummernaam12345678punten
           
1Thijs Roordax 1 0 11 x 1 4 uit 5
2Mark Vermeer 0x 1 1  x rem 2,5 uit 4
3Jessica Derksen 1 0x  0,5x 0,5 2 uit 4
4Roel Trimp 0 0 x1 0x 1 uit 4
5Jan Peter Bogers 0  0x 0,5x 11,5 uit 4
6Ton Dulk  0,5 10,5xx 13 uit 5
7xxxxxxxxxx
8Thomas Herrewijn 0 rem 0,5  00xx 1 uit 5

geplande volgende partijen:

3  maart:          Jan Peter – Thijs 0-1

17 maart (r4)  Mark  – Jessica 1-0

14 april     :     Thomas – Jessica remise

14 april   :        Roel – Mark V. 0-1

14 april (r3)     Jan Peter – Ton remise

2 reacties

Reacties zijn gesloten.