Ruime zege CSV K1 in Rijswijk

In de derde ronde van het seizoen van onze herintrede in de tweede klasse, kon CSV K1 voor het eerst het sterkste team opstellen. Vol goede moed togen we dus naar Rijswijk.

Zelf kreeg ik aan bord 5 een zijvariantje op het bord waar zowel mijn tegenstander als ikzelf redelijk bekend mee waren. Nadat ik een minder nauwkeurige voortzetting koos, vervlakte de stelling snel en kreeg ik remise aangeboden. Ik had een oogje op de nabije borden gehouden, en daar alleen maar gunstige stellingen voor de onzen ontwaard. Zelf had ik nog wel een klein truukje, maar daar zou hij vast niet intrappen, dus ik nam de remise aan. Waarna mijn tegenstander in de analyse a-tempo voor het truukje viel. Nou ja, verder geen vuiltje aan de lucht, zo leek het.

En inderdaad wonnen de gebroeders Trimp beiden vrij snel hun partijen. Roel was in de opening wat verrast en dat kostte hem veel tijd, maar zijn tegenstander ging wat slordig om met zijn kansen en dat gaf Roel de kans met een venijnige aanval de partij te beslissen. Mark had de partij vakkundig naar een heel goed eindspel geloodst, dat hij vlot won.

0,5 – 2,5 dus, en een makkelijke overwinning leek aanstaande. Maar op de borden 1,2 en 8 gingen de zaken inmiddels helemaal niet zoals gewenst. Léon was kansrijk uit de opening gekomen, maar ging daarna wat aarzelend spelen en besloot dat met een blunder, waardoor het dus nog maar 1,5-2,5 stond. Jeffrey kwam een kwaliteit achter en moest een eindspel in. Reinoud had na lang nadenken een mindere voortzetting gekozen en stond ook bedenkelijk.

Jessica had met zwart agressief gespeeld, en stond zo goed als gewonnen, maar haar tegenstander ging vol in schwindelmodus en bracht Jessica toch wat uit haar evenwicht, waarna hij remise door zetherhaling kon afdwingen: 2-3. Zou het toch nog spannend worden? Gelukkig gaf de tegenstander van Reinoud ook zijn voordeel weg, en wel door een volle toren in de aanbieding te doen. Die werd graag aanvaard, en zo kwamen we op 2-4 en hadden we dus nog maar een half puntje nodig.

Dat werden er zelfs nog 2. Dat Paul zijn partij won was geen verrassing, al kon de stelling met ieder dame, paard, twee torens, twee minuten, en een open koning nog wel alle kanten op. Maar Paul ruilde rustig dames, sloeg een pionnetje, haalde de tijdcontrole, en won. Zo was Jeffrey als laatste bezig, en bleek hij zelfs het eindspel nog aardig ingewikkeld gemaakt te hebben. Zo ingewikkeld zelfs, dat zijn c- en f-pion doorbraken en hij het punt alsnog binnensleepte.

Na afloop kreeg Jessica een aantal Rijswijkenaren nog aan het Duckchessen, en liet ze een Capels badeendje als geschenk achter. In het ristorante werd de ruime 2-6 overwinning gevierd met de serveerster die zelf ook een schaakverleden bleek te hebben. Enkele teamleden schijnen haar zelfs haar chess.com handle ontfutseld te hebben, dus wie weet treden we de volgende keer wel met versterking aan!