Kroongroep van start!

Gisterenavond is de kroongroep van start gegaan met de eerste twee partijen. De eerste partij eindigde vrij abrupt toen Jan Peter met zwart blunderde tegen Roel. Kort daarvoor was onderstaande interessante positie op het bord gekomen. Zwart gaat een pion winnen maar wit heeft voldoende compensatie na 19. b5 Dxe5 20. Db4 Ld7 21. Tfc1

De andere partij die vanavond werd gespeeld was die tussen Jessica, met wit, tegen Ton. Ton stond na een zet of 9 wat beter maar miste toen een kans om Jessica met c5 onder druk te zetten. Jessica nam het initiatief over. Ton wist echter alle lichte stukken te ruilen en daarmee het voordeel van Jessica grotendeels te neutraliseren. Wat volgde was een eindspel waarin Jessica heel lang Ton onder druk kon blijven zetten. Op een gegeven moment kon Jessica afwikkelen naar een eindspel van Dame + pion tegen 2 torens maar dat veranderde niets aan de balans totdat Ton in onderstaande positie misgreep

Ton speelde hier 53…..Tcc8 maar had met het actieve 53….Tf8 voldoende tegenspel gehad, bv. 54. Dxg6 Txf2 55. Ka3 Tf3. Nu kreeg Jessica winstkansen. In wederzijdse tijdnood kwam onderstaande stelling op het bord.

Wit wint nu met 74. De7 Kb8 75. Df8 gevolgd door e7. Jessica miste deze kans door 74. Df7 Tc7 75.De8? waarna Ton de veilige remisehaven wist te bereiken na 75….Tdc6 76. Dd8 (e7 Te6) Txe6 77. Dxd5 Tec6 78. De4 Kb8? 79. d5? (De5) Td6.

Volgende week staat nog de partij tussen Thijs en Thomas op de planning. Mark is deze ronde vrij.

2 reacties

  1. Leuk, om over de resultaten van deze kroongroep geïnformeerd te worden.
    Wie zijn de deelnemers en hoeveel ronde spelen ze?

  2. Thijs Roorda, Mark Vermeer, Jessica Derksen, Roel Trimp, Jan Peter Bogers, Ton Dulk en Thomas Herrewijn. Iedereen speelt een keer tegen elkaar.

Reacties zijn gesloten.