Masterclass in Strategie door IM Herman Grooten – 19 augustus

Op vrijdag 19 augustus geeft Herman Grooten op onze vaste clublocatie (CMC) een Masterclass Strategie. In deze presentatie wordt een andere, meer visuele benadering van het strategisch denken aan­geboden. Je wordt in de gelegenheid gesteld om het nieuw geleerde zelf in de praktijk te brengen. De presentatie is geschikt voor spelers met een rating van 1000 t/m 2350. Let op: we beginnen de presentatie om 20.00 uur, dus graag op tijd aanwezig zijn. Mocht je een rating boven de 2200 hebben, laat het mij dan even weten i.v.m. oefenmateriaal.

IM Herman Grooten is een gerenommeerd schaakboekenschrijver. De meesten van ons zullen hem kennen van de rubriek ‘Begrijp wat je doet’ in het Schaakmagazine, maar ook ‘Chess Strategy for Club Players’ (verkozen tot boek van het jaar in 2010) is van zijn hand.

In de partij Maxime Vac­­hier Lagrave – Liren Ding, Pa­rijs 2013 speelde wit het geniale 20. h5!! waarna zwart als het ware met twee stuk­­­ken minder speelde. 
Ondanks een voorsprong van twee pionnen kon Ding de nederlaag niet ontlopen. Wilt u weten waarom?

De presentatie is gebaseerd op zijn nieuwe aanwinst ‘Masterclass Strategie’. Herman zal voorbeelden bespreken en ook de gelegenheid geven om iedereen op zijn eigen niveau te laten oefenen. Mocht je meer willen over dit onderwerp, dan is er een uitgebreide reader (€15,-) beschikbaar met verdere uitleg, voorbeeldpartijen, opgaven en verdere achtergronden. Heb je interesse hiervoor krijg je € 2,50 korting. Laat me je interesse weten, zodat Herman genoeg readers mee kan nemen.

Globaal programma
19.45 – 20.00 uur                    Ontvangst
20.00 – 21.30 uur                    Sessie 1
21.30 – 21.40 uur                    Pauze
21.40 – 22.30 uur                    Sessie 2

Verdere informatie bij Eduard Hartog en inhoudelijk kunt u terecht bij Herman Grooten, hgrooten@xs4all.nl.