Eindstand interne lentecompetitie

Na een spannende strijd, waarbij Ton partij na partij won, heeft Roel toch aan het langste eind getrokken. Roel is daarmee lente- en clubkampioen geworden. Zowel Ton als Roel verloren geen partij en dat mag gezien worden als een hele goede prestatie omdat er aan de lentecompetitie sterke spelers deelnamen. Enig fortuin heeft Roel wel gehad. In zeker twee partijen heeft hij slecht gestaan. Zo overzag Jessica in een goede stelling een combinatie die haar het punt kostte. Een andere sterke speler is Omar, die tegen zowel Roel als Ton kansen heeft laten liggen. Uiteindelijk wist Walter beslag te leggen op de derde plaats omdat Jessica net iets te vaak afmeldde. Omar werd knap 5e, nog voor sterke schakers als Arjan en, de huidige clubkampioen, Thomas.

In de tweede groep is het tot het einde toe ongemeen spannend gebleven. De ranglijst veranderde in deze groep iedere ronde! De top 5 in deze groep werd in de overall-rangschikking ook 10e t/m 15e met slechts 2 punten verschil tussen de nummer 1 (Parsa) en de nummer 6 (Maarten-na verlies in de laatste ronde tegen Roel). Op TPR werd Björn tweede en Harry derde. Net buiten de prijzen viel Thomas Visser, een sterke jeugdspeler die iets te weinig partijen speelde omdat hij laat in de interne instroomde, maar partij na partij wist te winnen! Ik verwacht veel van hem komend seizoen! Vijfde in deze groep werd Mike.

Groep 3 werd een prooi voor Marc den Uijl die Marco de Koning op TPR net voor bleef. Beiden zijn dit seizoen flink sterker geworden! Derde in deze groep werd Ard, die in de laatste paar ronden, de sterk opkomende Petra op TPR (alweer) voorbleef.

Al met al kijk ik tevreden terug op de competitie. Veel nieuwe spelers hebben deelgenomen aan de competitie. Onze vereniging is duidelijk meer toegankelijke geworden voor minder sterke spelers. Daarnaast zijn er ook enkele sterke spelers gaan meedoen aan de interne. Het zou fijn zijn wanneer we die lijn komend seizoen kunnen doorzetten. De sfeer op de speelavonden was vanouds goed, ontspannen en sportief. Wel zou ik jullie allemaal willen vragen om komend seizoen tijdig af te melden. Het is namelijk best vervelend om op de speelavond zelf nog te moeten sleutelen met de indeling en soms iemand zonder partij naar huis te sturen.

Nu gaan we dan verder met de zomercompetitie. Om te beginnen de komende twee vrijdagen het rapidtoernooi! (bedenktijd: 15 min pppp + 10 sec. increment per zet) We spelen in totaal 6 partijen, dus drie partijen per avond. Ik wil om uiterlijk 20.15 de indeling gaan maken, dus kom a.u.b. voor die tijd op de club !