Vanwege eerder succes: ook dit jaar zomercompetitie!

Veel leden waren zeer tevreden over het besluit om vorig jaar een zomercompetitie te organiseren. Destijds kwam e.e.a. voort uit een grote behoefte om te kunnen schaken nadat we lange tijd, i.v.m. Covid geen speelavonden konden organiseren. Echter, ook dit seizoen hebben we enige tijd niet kunnen schaken en daarnaast horen we bij meerdere leden de wens om ook in juli en augustus te kunnen schaken. De laatste reguliere speelavond van de interne competitie zal op vrijdag 24 juni zijn. Maar daarna gaan we gewoon verder met de zomercompetitie!

We willen het tijdens de zomerperiode (juli en augustus) iets anders gaan doen. Zo zal de indeling voor de schaakwedstrijden op de speelavond zelf plaatsvinden (kom aub voor 20.10 op de club zodat de partijen om 20.15 kunnen starten!) en zullen spelers met ongeveer gelijke speelsterkte tegen elkaar worden ingedeeld. Verder willen we de zomercompetitie openstellen voor zowel leden als oud-leden. Natuurlijk mogen jullie ook vrienden, buren, familie en kennissen meenemen naar de club om een aantal avonden vrijblijvend mee te doen!

Op de eerste twee vrijdagen in juli (1 en 8 juli dus) zullen we de beloofde rapidcompetitie spelen (3 ronden per avond-totaal 6 ronden). Op de laatste speelavond van augustus wil ik het jaarlijkse snelschaaktoernooi (met een prijs voor iedereen!) organiseren. Tenslotte zal op een nog nader te bepalen datum een simultaan georganiseerd worden.

Mocht je nog andere leuke ideeën en wensen hebben: Laat het me weten, bijvoorbeeld door de commentaarmogelijkheid onder dit bericht te gebruiken!