Sliedrecht 1 – CSV 2

(door Harry Stroosma)
Met 1 man minder toog het tweede naar het baggerdorp Sliedrecht, en ook hier was het ratingverschil aanzienlijk 1841 tegen 1565. De 5.5-2.5 nederlaag. met 7 man, was eigenlijk nog niet zo vreemd.

Opzienbarend was de overwinning op bord 3 van Arjan op Tobias Dekker 2027 en Arjan 1763. Wat ik van Arjan begreep dat zijn opponent een kleine, maar geniale zet overzag met flink materiaalverlies!

Hans op bord 4 speelde tegen Pieter Pons (1844) met zwart. Pieter speelde in de opening enkele zwakke zetjes en verspeelde daarmee zijn openingsvoordeel. Vervolgens kwamen er over en weer naast goede ook weer enkele mindere zetjes. Daarna kreeg ik groot voordeel dat ik niet wist om te zetten in materiaal door een verkeerde afwikkeling. Wel bleef ik steeds een licht voordeel houden tot in de eindstand met een paard en 5 pionnen tegen een paard en 6 pionnen. Het remise aanbod van mijn tegenstander accepteerde ik vanwege de stand op de klok. Er had meer ingezeten, maar mijn rekenkracht is nog onvoldoende.

Op bord 6 speelde de tegenstander van Marco de Schotse opening op een erg agressieve manier. Binnen 10 zetten had hij zijn e4 t/m g4 gespeeld (we hadden beide kort gerokeerd). Dit was vanuit tactisch oogpunt niet goed en hij verloor 2 pionnen. Hierna consolideerde ik en was het een simpele overwinning.

Verslag van Mike, de trouwe invaller op bord 7: Ik had de witte stukken en mijn tegenstander was Jaap Euser. De opening volgens de computer was een Catalaans Bogo-Indisch (E00). Ik kwam wat moeizaam uit de opening en mijn tegenstander stond al iets beter. Ik kwam gelijk te staan met de stelling. Op de 16e zet besloot ik om mijn dame via de damevleugel naar de koningsvleugel te verhuizen wat geen goed idee was. Na wat stukken te hebben afgeruild kwamen beide dames oog in oog te staan. Ik ging van de h2-b2 diagonaal af en dat was fataal. Uiteindelijk was ik of mijn dame kwijt of mat. Ik koos ervoor om op te geven.
Deze partij ging niet helemaal lekker en heb volgens Stockfish 3 blunders begaan; heel slecht. In de toekomst beter haha.

Omar (bord 4),Sina (bord 8) en Parsa (bord 2) speelden degelijke partijen, maar moesten uiteindelijk de strijd staken. Voor bord 1 hadden we helaas geen speler

I.v.m. mijn oog-operatie kon ik er helaas niet bij zijn. Niet onvermeld mag onze toptopscorer Willem Klein met 2 uit 2!

Op een bord punt na zijn we nu naar de 2e klasse gedegradeerd, waar we volgend seizoen met vlag en wimpel kampioen worden en zo het 1e klasse schap heroveren!