CSV 2 – Dordrecht  1

(door Harry Stroosma)
Vol goede moed begonnen we tegen een, qua rating 1620-1832, sterker team uit Dordrecht.

Om half tien een rondje langs de borden. Arjan – bord 1 – stond al wat gedrukt tegen den Boer ( 2105); niet zo vreemd. Tot mijn verbazing was Sina al klaar; na een ernstige rekenfout konden de stukken alweer in de doos. Jammer. Derk aan 3, tegen good old Adri Timmermans (1823) speelde goed: 2 pionnen voor. Hans Blokland aan 4 was nog volkomen gelijk. Zelf kwam ik in een Pirc goed uit de opening tegen oude bekende John van Laar 1805. Sterker nog, ik won een kwaliteit en ik  zou nog een pion gaan winnen. John vertelde na afloop, dat hij overwoog al op te geven, wat hij helaas niet deed. Aan 6 speelde Omar een degelijke partij als invaller voor Marco en ook voor Mike was er nog niets aan de hand, volkomen gelijk. Niet zo vreemd na 1,5 uur spelen. Willem aan 8 speelde heel degelijk en had al initiatief.

De avond vorderde en de uitslag werd al langzaam duidelijk. Arjan kon uiteindelijk de aanval niet weerstaan, 0-2. Ook Derk moest uiteindelijk het loodje leggen. Hoe anders zou het een aantal uren later gaan voor Derk; winst tegen een  2000+speler!!! 0-3 Hans vroeg mij om akkoord te mogen gaan met een remiseaanbod. Gezien de stand mocht hij doorspelen.

Bij mij speelde zich een drama af. Op Lh6 speelde ik zonder goed naar de stelling te kijken Lg7 en op dat moment zag ik de kleine combinatie, die John natuurlijk ook niet was ontgaan, namelijk Lxg7 Kxg7 De5+ en Dxc5 met ongedekt Paard. Verder met 1 toren en een pion tegen 2 paarden in combinatie met de dame. Er was geen houden aan; stom, stom.

Omar kreeg het ook steeds zwaarder en een opportunistisch kwaliteitsoffer mocht niet meer baten. Bij Hans een stelling met 2 ongelijke lopers was remise; duidelijk. Willem kwam steeds beter te staan met als gevolg zijn 2e overwinning, knap Willem. Mike ging uiteindelijk strijdend ten onder. Met de opmerking van Mike kunnen we nog wel het e.e.a. verwachten, pas maar op!

Eindstand: een krappe 1,5- 6,5 overwinning voor onze vrienden uit Dordt.12 mei spelen we in het baggerdorp Sliedrecht; iets hogere rating dan deze opponent, dus alle kans. Hans Blokland is dan weer teamleider. Omar vervangt mij, Ik zal terzijnertijd de opstelling aan jullie doorgeven. Ik word op deze datum aan mijn 2e oog geopereerd en kan dan zo goed zien volgens mijn arts, dat ik ook onder jullie hersenpan kan kijken en zo jullie snode plannen kan elimineren. Ha,ha,ha.