Eindstand wintercompetitie

Na een verkorte wintercompetitie is Roel met een 100% score eerste geworden. Dat hij daarbij 9 uit 9 scoorde mag een klein wonder heten omdat hij tegen Alain (veel te laag geëindigd gezien zijn sterke spel), MIke en Arjan slecht tot verloren stond. De strijd om de de tweede plaats was echter tot de laatste ronde spannend. Uiteindelijk werd Walter tweede omdat hij 1 partij meer speelde dan Thomas, die derde werd. Belangrijk daarbij was, dat Walter de onderlinge partij tegen Thomas won. Kort daarachter werd Arjan, 1 verliespartij teveel, derde. Rob v/d Bosse deed na een sabbatical ook weer mee en werd verdienstelijk vijfde. Rob kwam vooral iets tekort omdat hij iets te vaak remise speelde. OP de zesde plaats val de goede prestatie van Robbert op. Hij won daarmee ook de B-groep. Robbert had nog hoger kunnen eindigen ware het niet dat hij in de slotronde van Roel verloor. Zevende werd Menno, die daarmee ook de C-groep won. Goed gedaan! De progressie van Menno afgelopen jaar (van beginner tot goede speler is indrukwekkend). Op TPR deed Hans Koedam het echter nog beter. Hans speelde echter net iets te weinig partijen intern om nog hoger te eindigen, maar is desondanks wel tweede in de B-groep geworden. Marc den Uijl liet zien dat het loont om veel te spelen. Met een prima 50% score werd hij 2e in de C-groep en 10e overall. Hij eindigde daarmee nog net voor Mike, die 3e in groep 2 werd. Het rijtje met prijswinnaars wordt gecomplementeerd met Ard die 3e in de C-groep is geworden.

Sterke spelers als Jessica Derksen en Ton Dulk speelden te weinig om mee te doen voor de prijzen, maar ik verwacht veel van ze in de komende lentecompetitie! Verder wil ik de komst van diverse nieuwe sterke schakers niet onvermeld laten. Jan, Elmar en Arian scoorden beiden al meer dan 50% en nog beter deed Omar het, hoewel hij nog wat te weinig partijen kon spelen. Maar het belooft veel voor de komende lentecompetitie!