CSV R2 – WSV Inter Nos 1

(door Harry Stroosma)

Dit is het verslag van het 2e R.S.B. team dat op donderdag 11 november 11.2021 in Waddinxveen tegen het plaatselijke WSV Inter Nos 1 heeft gespeeld. Harry en Hans hebben vooruitgespeeld in verband met een staaroperatie bij Harry.

Hans Blokland: “Eigenlijk wil ik aan mijn partij tegen Hans van Woudenberg weinig woorden vuil maken. Ik speelde op mijn eerste zet met zwart min of meer automatisch en dat was een andere dan ik in gedachten had en daardoor was ik van slag en kwam in voor mij onbekend vaarwater terecht. Tot overmaat van ramp blunderde ik op het veld h5 twee stukken weg en konden op zet 20 de stukken de doos.” En zo stonden we om 21.30 uur met 1-0 achter.

Zelf zat ik aan bord 7 tegen Willem van der Hoek, 1621, die zijn eerste partij had gewonnen. Willem speelde de Pirc en laat ik daar nou een groot kenner zijn!!! 😉 Ik zette de partij rustig op zonder het agressieve f4. In het middenspel speelde mijn opponent het dubieuze Td4. Ik zag direct dit kan op termijn niet goed zijn en dat klopte. Zwart moest secuur verdedigen, maar tegen de aanstormende damevleugelpionnen moest Willem een concessie doen en zo kon ik op f7 slaan. Dit schijnoffer bracht de stand weer gelijk 1-1

Op de 11e vertrok, na veel geregel van mij, een 6-tal spelers om het varkentje even te wassen daar in Waddinxveen; dat was althans mijn gedachte. Aan bord 1 had Arjan een goede uitgangspositie, zo ook Derk aan bord 3, maar helaas ging het voordeel van Derk verloren waarover hieronder meer. De grootste verrassing aan bord 2 bracht de jongste, de 10-jarige Parsa, met een prachtige overwinning op Ruud Bosch 1794 .Mooi gedaan Parsa!!!!!!

Derk op bord 3: “Ik kwam iets beter uit de opening en kon beginnen aan een Koningsaanval. Helaas had ik een paardoffer op g7 gemist en kon zijn dame de aanval blokkeren. Vervolgens kwam ik steeds slechter en slechter te staan. Toen we beide nog weinig tijd hadden bood ik remise aan. Hij ging akkoord op voorwaarde dat bord 1, Arjan, ook remise zou worden. Dat was het geval dus 4-4 was de eindstand. De computer beoordeelde de laatste stelling op -7 dus ben goed weggekomen met een remise.” Tot zover Derk. Vreemde voorwaarde om remise te accepteren, niet eerder gezien.

Helaas geen verslag van de andere teamgenoten. Geen tijd of teleurgesteld over het resultaat; ik kan er slechts naar gissen. Opvallend ook de remise van Sina tegen Bert vd Knaap met 1565. Al met al was een overwinning voor ons niet ondenkbaar geweest en werd het uiteindelijk 4-4.