Mike kwalificeert zich voor landelijke finale Schaak-Off

Op zaterdag 16 oktober is de tweede ronde van de Schaak-Off op onze locatie CMC gespeeld. Dit was de regionale ronde die georganiseerd werd door de RSB.

Tijdens deze ronde deden 3 CSV-ers mee: Boaz de Raaf, Parsa Mohebbinezhad en Mike Kemner. Er werd gespeeld in 4 poules met 4 spelers. Mike werd uiteindelijk in poule 3 gedeeld 1e en heeft zich daarmee gespeeld voor de landelijke finale op 30 oktober in Amersfoort.

Hieronder het verslag van Mike.

Mijn 1e tegenstander heeft de witte stukken en komt goed uit de opening. Ik ruil mijn witte kleur loper af voor het gevaarlijke paard op d5. Daarna maak hij goed gebruik  van de witte diagonaal b1-h7. Het centrum is gesloten en hij weet mijn toren op g1 te klemmen. Mijn paard speel ik naar f5 waarbij ik de dekking van zijn loper onderbreek, die gedekt stond door zijn dame. Echter gaat hij voor mijn toren en ik antwoord met een familieschaak op e3 waardoor hij zijn dame zou verliezen. Toen gaf hij op.

Mijn 2e tegenstander was Parsa en ik speelde met de witte stukken. Tot het middenspel ging het allemaal goed voor beide partijen. Echter toen Parsa met zijn c pion mijn d pion sloeg, zag ik over het hoofd toen ik terug sloeg met mijn e3 pion dat mijn loper op f4 hing door zijn toren op f8. Uiteindelijk wist Parsa in het eindspel makkelijk zijn d pion naar de overkant te brengen. De zet voor dat hij zou promoveren gaf ik op.

Mijn 3e tegenstander Johan had al 2x winst te pakken en ik moest winnen om mezelf te kwalificeren voor de landelijke finale. Hij had de witte stukken. Opening en middenspel gingen goed. Hij voerde een koningskantaanval uit die niet sterk genoeg was en die ik makkelijk kon afslaan. Door een kijkfout van mijn kant; combo loper b7 en Dame slaat g2; mat, blunderde ik mijn toren door zijn paard. ( mijn pion stond nog op d5 en blokkeerde mijn eigen loper ) faal…zucht….
Uiteindelijk in het eindspel gaf hij de kwaliteit terug (toren voor loper omdat mijn loper a1-h8 domineerde). Een paar zetten erna kwam de blunderzet. Toren slaat pion op b3 en zorgde ervoor dat ik mijn pion naar f2 kon spelen waardoor ik een zet erna een dame zou promoveren. Toen gaf hij op.

Het was een hele leuke dag met mooie resultaten. Op naar de landelijke finale op 30 oktober in Amersfoort.