CSV 2 – Moerkapelle 1

Door Harry Stroosma

Omdat Hans Blokland zich ziek af melde speelde Parsa mee in Spijkenisse speelde. Ook Willem was verhinderd en ik heb in overleg met Roel de 2 spelers, die ingedeeld waren tegen elkaar, gevraagd in te vallen.

En zo speelde Rob v d Bosse aan bord 4 keurig remise. Mike aan bord 7 was als enige succesvol met een knappe overwinning!! (op mijn verzoek volgt Mike’s verslag)

Wij begonnen de avond met een remise. Een week eerder speelde Sina aan bord 2 keurig remise, hoewel hij tijdens de partij de winst jammerlijk had laten liggen. 0,5-0,5

Arjan aan bord 1 speelde een degelijke partij waarvan ik dacht dat Arjan beter stond, maar zag later dat de Dame en toren door de loper werd aangevallen, en ook het Loperofferschaak  op h2 hielp niet 0-1

Derk met de zwarte stukken op 3 kon er helaas niet doorkomen 0,5-0,5

Zoals al gemeld, ook Rob speelde remise, waar – voor wat ik heb gezien – het evenwicht nooit is doorbroken.

Hans Koedam aan 5 speelde een behoudende partij waar hij nooit in gevaar was, maar zelf ook geen potten kon breken.

Dan aan 6 waar ikzelf speelde. Hier speelde zich een drama af. De beginzetten: 1. e4-d6 2.d4 – Pf6 3 Pc3 – g6 4 Lg5 – Lg7 5 e5! -dxe5??????????? in plaats van Pd7 6 dxe5-Dxd1 7 Txd1 -Pg4 8 h3 -Pxe5 9 Pd5!!!!! en eigenlijk kon ik hier opgeven en na te lang gespartel 1-0

Het verslag van bord 7 door Mike:
Toen mij werd gevraagd om op 8 oktober 2021 in te vallen voor een clublid tegen Moerkapelle deed ik dat met veel plezier. Mijn tegenstander was Remco de Zwart en ik had de zwarte stukken.
De opening was vanuit het Siciliaans en ik kwam moeilijk uit de opening omdat de loper mijn rokade verknalde. Op zet 24 beging ik een megablunder; gaf een paard weg voor een pion. Ik probeerde het initiatief te houden omdat mijn tegenstander passief speelde naar mijn idee. Met simpele eindspeltechniek promoveerde ik een dame en kort daarna zette ik hem mat met de toren.

Tenslotte aan het laatste bord Marco. Volgens mij ging het niet slecht, maar rond 22.30 kwam Marco mij van het komend verlies aankondigen.

Eindstand: 3-5 dus.

Al met al heb ik goede hoop op de volgende wedstrijd in Waddinxveen, ik ben in ieder geval van plan mij te revancheren voor de uiterst slechte prestatie van mij. Jullie horen tzt de opstelling. Ik wil dan ook graag weten welke mensen willen rijden.