CSV bekert gestaag verder

Op 22 oktober speelde het CSV-bekerviertal zijn eerste wedstrijd tegen SHTV uit Den Haag. Een paar jaar geleden verloren we van hen, dus oppassen geblazen. Een viertal is lekker overzichtelijk en de partijen eindigden ook nog eens op bordvolgorde, dus we kunnen het kort houden.

Mark komt met wit aan bord 1 erg actief uit de opening. Hij zet al zijn stukken op de perfecte velden. Torens op open lijnen, lopers op gevaarlijke diagonalen, de dame in de buurt van de zwarte koning. Zijn tegenstander kan weinig doen en het lijkt een kwestie van tijd. Een kwaliteitsoffer op f6 maakt de boel af. 1-0

Jan-Peter komt met zwart aan bord 2 een stuk slechter uit de opening en moet alle zeilen bijzetten om de gaten in zijn stelling te dichten. Dat doet hij vakkundig, hij weet steeds meer materiaal te ruilen, maar het blijft gevaarlijk. Eén moment van onachtzaamheid van zijn tegenstander is echter genoeg om de boel gelijk te trekken. 1,5-0,5

Roel heeft met wit aan bord 3 wat problemen in de opening, maar ook ruimtevoordeel. Op een gegeven moment heeft zwart het loperpaar, maar de lopers zijn niet actief. Roels paarden wel; die dringen irritant de zwarte stelling binnen. Als Roel ook nog met zijn b-pion kan oprukken, kunnen de stukken snel in de doos. 2,5-0,5

Daarmee is de overwinning binnen en kan Jessica ontspannen verder spelen. In haar partij wordt van begin tot einde veel gelaveerd. Na wat afruilwerk blijven er 4 paarden en een heleboel pionnen in een gesloten stelling over. Wie op winst speelt, neemt waarschijnlijk ook risico, dus remise lijkt voor beiden verstandig. 3-1

Door naar de volgende ronde dus. Thuis, ergens in december, tegen een nog onbekende tegenstander.