Zomercompetitie: spannende laatste ronde op komst!

A.s. vrijdag 20 augustus is alweer de laatste ronde van de zomercompetitie. Het was duidelijk te merken dat bij vele schakers de handen gejeukt hebben om weer eens echte schaakstukken aan te raken en elkaar in levende lijve te ontmoeten. Schaken op chess.com en lichess.org is leuk, maar ook vluchtig. Veel van jullie hebben meegedaan aan de de zomercompetitie en we hebben de laatste maanden ook nieuwe schakers mogen ontmoeten. Voor degene van jullie die nog even wachten met schaken: Hopelijk tot snel!

In de zomercompetitie gaan veel beslissingen qua prijzen in de laatste ronde vallen. In de C-groep zijn zowel Pieter, Izzy, Cees, Pedro en Jan nog in de race voor de drie te verdelen schaaktrofeeën. Izzy stond lang op pole-position maar inmiddels is Pieter hem voorbij gestreefd omdat Izzy i.v.m. vakantie enkele weken niet heeft gespeeld. Zowel Pieter als Izzy zijn in korte tijd sterke schakers geworden. Zo zijn er nog wel andere enthousiaste nieuwe schakers te noemen. Om er zo maar 1 uit te pikken: Menno is zo leergierig dat het me niet zou verbazen als hij in de komende wintercompetitie al hoge ogen gaat gooien. En laat ik dan ook niet vergeten om Pedro en ons nieuwe lid, Benjamin, te noemen. Ik verwacht veel van hen en al die andere jeugdspelers het komende seizoen.

In de B-groep is het ongemeen spannend. Mike en Willem staan hier aan kop maar ons jongste talent, Parsa, en Andre volgen op een punt en Hans K. staat daar weer een punt achter. Kortom, de laatste ronde gaat hier de beslissing brengen. Mike is nog nauwelijks een jaar lid maar laat zien dat hij in korte tijd een goede schaker is geworden. Hij wist in deze competitie de koploper comfortabel op remise te houden. Parsa is nog heel jong maar nu al een goede schaker. Als hij de passie voor het schaken blijft houden en hard traint moet hij heel ver kunnen komen. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan Hans K.

In de A-groep is de strijd om de eerste plaats beslist. Roel kan niet meer worden ingehaald. Tot gisteren was Roel nog ongeslagen maar de sterkste speler, Mark V., wist hem te verslaan. Maar hoewel Mark V. te weinig partijen heeft gespeeld om eerste te worden, ligt de derde plek binnen handbereik. In de laatste ronde gaan Thomas en Mark mogelijk in een onderlinge partij uitmaken wie er derde gaat worden. Walter wist lange tijd in het spoor van Roel te blijven. Toen Walter twee weken terug van onze kersverse clubkampioen, Thomas, verloor en Roel van Ton won, was het beslist. De tweede plaats (alweer!) is echter een prima prestatie!