Thomas wint de wintercompetitie na spannende strijd met Walter

Als gevolg van de pandemie hebben we de wintercompetitie voortijdig, na 15 speelavonden, moeten afbreken. Ook waren er helaas een aantal CSV-ers die a.g.v. het virus niet of slechts beperkt konden komen schaken. Ton, kon vanwege die reden zijn titel niet verdedigen. Toch zijn er nog 40 clubleden geweest die in deze omstandigheden nog meerdere partijen geschaakt hebben terwijl de situatie niet optimaal was. (mondkapjes, dikke trui omdat de ramen open stonden, niet gezellig snelschaken e.d.).

Thomas is met een monsterscore van 11, 5 uit 12 partijen winterkampioen geworden! Thomas hoefde slechts een halfje af te staan, tegen Walter. Je zou verwachten dat Thomas daarmee met grote afstand tot nummer twee kampioen zou zijn geworden, maar nee!

Walter bleef in dit geweld nog lang in het spoor van Thomas. Walter moest pas afhaken nadat hij van zowel Roel als Sina had verloren. Maar een score van 10,5 uit 13 is natuurlijk uitstekend. Arjan Terlouw deed het trouwens ook heel goed met een score van 9 uit 12 en eiste daarmee de derde plaats op.  Sina (7 uit 9) werd vierde omdat hij net te weinig partijen speelde om het Arjan lastig te maken.

Op de vijfde plaats vinden we Robbert terug. Heel goed gedaan! Hij is daarmee ook kampioen in groep B geworden. In de top 10 vinden we verder achtereenvolgens Hans Koedam, Derk, Andre Grootenboer (tweede plaats in de B-groep), Ard (eerste plaats in de C-groep) en Roel (te weinig gespeeld) terug. Heel knap is ook de 11e plaats van ons jonge lid Parsa. Hij veroverde met die prestatie de 2e plaats in groep C. Bjorn werd 12e en daarmee derde in groep B. De derde plaats in groep C is gewonnen door William.

Heel fijn om te zien dat onze vereniging toegankelijk is geworden voor meer beginnende schakers en dat er op ieder niveau passende tegenstand is.