Clubbladen 1990-1992

Het is weer zo’n druiligere zaterdag waarin ik me vermaak met wat lezen, het spelen op Boardgamearena en het zappen tussen de ronde van Italië en de formule 1. Tussendoor blader ik in oude clubbladen. Ik lees dat de intern wedstrijdleider, Rob Docter, nog toen nog handmatig de indeling maakte. De clubbladen zijn lekker dik, vol verslagen van externe wedstrijden, partijanalyses en een verhandeling van Marc Trimp over de Najdorf. partijenrubriek is gestart. Onze club heeft de naam van haar sponsor aangenomen (Ortec-CSV). Voor EMVEE reden ons een spiegel voor te houden. Anton Groesbeek neemt het stokje als voorzitter over van Co van Dijk. De club telt 175 leden. Nico ’t Hoen is zeer actief als extern wedstrijdleider. Het eerste team is derde geworden in de eerste klasse KNSB; de overige 6 teams spelen in de onderbond.

Voor de 4e achtereenvolgende keer wordt de massakamp tegen Overschie gewonnen, ondanks dat enkele CSV-ers geschrokken waren van het (zingen) van het clublied van Overschie. Leon Koster adviseert ons in een interview om Fischers partijen uit zijn boek ‘My 60 Memorable Games’ te bestuderen. Volgens Leon wordt je dan zeker een veel betere schaker. Door de inspanningen van onze PR-man (Mark Vermeer) verschijnen in de plaatselijek kranten regelmatig stukjes over onze club, hoewel niet altijd even juist:

Het tweede team wordt kampioen in de promotieklasse en promoveert naar de derde klassen KNSB. Verder lees ik van de hand van Paul v/d Lee een leuk stuk over de verrichtingen van het schaakvoetbalelftal. De ALV’s zouden in die tijd een spektakel geweest zijn als ik onderstaande bijdrage van EMVEE lees