Schaaktafels in Capelle

In het najaar werd ik benaderd door wethouder Marc Wilson. Door de Netflix-serie Queen’s Gambit was hij enthousiast gemaakt voor het idee om schaaktafels in de gemeente Capelle aan den IJssel te plaatsen. Dit paste goed in het thema Eenzaamheid dat hij onder zijn hoede heeft. We hebben toen gekozen voor tafels met 3 borden. In december zijn de tafels besteld en inmiddels staan ze bij de gemeentewerf.

Afgelopen week hebben Björn en ik een interview gehouden met het Algemeen Dagblad over de schaaktafels. Daar zijn ook foto’s gemaakt van Björn met de wethouder aan een schaaktafel. Daar is een mooi artikel uitgekomen dat zaterdag is gepubliceerd.

nor

De komende periode wordt met de buurtcomités besproken wat de exacte locaties worden. Tegelijkertijd gaan wij als CSV overleggen met de gemeente hoe we lessen en toernooien kunnen verzorgen op de locaties. Hopelijk kunnen we in Capelle het schaken weer meer op de kaart zetten. We zoeken nog mensen die mee kunnen helpen met het lesgeven of het organiseren van toernooien. Mocht je het leuk vinden om hierbij te helpen (jeugd en volwassenen), dan hoor ik dat graag.

dav