Clubbladen 1987 – 1989

Bladerend in het jaarverslag zie ik dat aan de, sterk bezette, interne competitie maar liefst 90 leden meedoen. Bij de jeugdstanden tel ik 70 leden. Het tweede team is kampioen geworden. Sommige leden hebben elkaar gevonden in een ander spel: het klaverjassen, dat na 22.30 regelmatig wordt gespeeld op de clubavonden. In de clubbladen staan veel geanalyseerde partijen. Een diepgaande analyse, toen nog zonder hulp van schaakcomputers, wil ik jullie niet onthouden, omdat deze ook literair van hoog niveau is

Reinoud Segers mag in 1989, dankzij zijn tweede plaats tijdens het PJK, meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Teruglezend valt me op hoe sterk en talentvol Reinoud was (is). Reinoud wordt namelijk tweede (!!), na Loek van Wely maar voor diverse spelers die inmiddels IM/GM zijn: Bosman, de Jong, v/d Griendt, Martens, Bosch, Lemmers e.a. Frieda Arnold doet ook mee aan het NK bij de dames en wordt 6e.

Een nieuwe trend doet zijn intrede in de schaakwereld: schaak-zaalvoetbaltoernooien! Een grote delegatie vertrekt op een zaterdag om mee te doen aan een landelijk toernooi in Veldhoven. 1 auto blijkt panne te hebben, maar het lukt Ronald van Doorn, de gebroeders v/d Lee en Rob Docter toch om liftend (!) op tijd bij de sporthal te arriveren. Dit maal geen grote prestaties maar wel een bijzondere ervaring.