Clubbladen: 1987 (1)

Wat een rijkdom! Wat een creativiteit! Bijna alles is vanaf 1987 het opnieuw publiceren waard! We hebben te maken met een succesvolle, bloeiende vereniging met veel leden, grote successen waarbij de leden niet alleen actief op schaakgebied zijn maar waarbij er ook van alles georganiseerd en gepubliceerd wordt! We spelen inmiddels al een paar jaar in kerkelijk centrum ‘De Gaarde’, een gezellige locatie met verschillende zalen. Er wordt een massakamp tegen Overschie gespeeld en een jeugdkamp tegen Onesimus. Door diverse CSV-ers wordt er meegedaan aan weekendtoernooien. Het tweede team promoveert. Ondergetekende begint clubleden te interviewen voor het clubblad. Voor EMVEE reden genoeg om clubleden te waarschuwen:

In de schoolvakanties nemen vele jeugdleden deel aan toernooien. Zowel in Nederland (Arnhem, Amsterdam), als in het buitenland. Het eerste buitenlandse toernooi waar een hele Capelse afvaardiging (Leon Koster, Remco Hylkema, Reinoud Segers, Paul Schrama en Roel Trimp) aan meedoet is het toernooi in Baden Baden. Paul Schrama schrijft een uitgebreid en persoonlijk verslag. Dit bevalt zo goed (spelen tegen GM’s en IM’s, veel gezelligheid) dat er nog vele schaakvakanties zouden volgen. In de Gaarde wordt het, toen nog 4-daagse(!), open Capelse Jeugkampioenschap georganiseerd.

Marc Trimp leert ons de grondbeginselen van toreneindspelen. Omdat deze publicaties, nu 33 jaar later, nog steeds relevant zijn, wil ik daar deze keer mee eindigen.