Online Beker KNSB

De KNSB organiseert tot het einde van het seizoen een online bekercompetitie. Wie hierin geïnteresseerd is, graag even mail naar: voorzitter@capelseschaakvereniging.nl Samen met Thomas (extern wedstrijdleider) proberen we dan een team in te schrijven.
Zie voor meer informatie: https://www.schaakbond.nl/competitie/online-beker
Hieronder een samenvatting van de informatie op de bovenstaande pagina.

In februari start een geheel nieuwe inschrijving voor een Online Bekercompetitie. Iedere vereniging kan hiervoor één team inschrijven. Iedereen die onafgebroken vanaf 1 maart 2021 lid is van de vereniging, is speelgerechtigd. Teams bestaan uit 4 spelers en de hele club is speelgerechtigd.

We spelen via chess.com of Tornelo.com met aan elk bord een wit en zwart partij. Het speeltempo is 10 minuten+5 seconden increment per zet. Dit speeltempo heeft een groter increment dan de lopende online competitie. Spelers hebben aangegeven liever meer toegevoegde tijd per zet te hebben.

We starten met groepen van 4 of 6 teams waarbij er twee doorgaan naar de volgende ronde. In die volgende ronden kan ook gekozen worden voor groepen.
Geëindigd wordt in een finale met vier teams waarin elk team de andere teams ontmoet.

Er wordt in weekenden gespeeld in de maanden april en mei. Beoogde weekends: 3/4 april, 17/18 april, 1/2 mei, 15/16 mei, 29/30 mei. Er wordt in de middag gespeeld, afhankelijk van de deelname wordt bepaald of de zondag gebruikt moet worden.

De inschrijving sluit 1 maart 2021. Na de inschrijving wordt bepaald in welke vorm de competitie gespeeld wordt.