Het bestuur van CSV wenst u een gelukkig en schaakrijk 2021

De lockdown die vorig jaar is ingegaan duurt nog tot minimaal 19 januari. Het ziet er helaas niet gunstig uit en het lijkt erop dat de lockdown langer gaat duren. Zolang de lockdown duurt, is er ook geen clubavond.

Gelukkig is er ook goed nieuws. De Netflix-serie Queen’s Gambit bracht wethouder Marc Wilson op een goed idee. In het kader van eenzaamheidsbestrijding heeft hij enkele schaaktafels aangeschaft die verspreid over Capelle worden geplaatst. De schaaktafels bevatten 3 borden, zodat meerdere partijen gespeeld kunnen worden. Bovendien kun je hiermee ook andere varianten spelen, zoals doorgeefschaak. De verwachting is dat de tafels eind voorjaar, begin zomer geplaatst worden. De locaties zijn nog niet bekend, maar dit zullen doorgaande looproutes zijn en plekken waar de jeugd veel samenkomt. Met de wethouder gaat het bestuur bekijken hoe we hieraan publiciteit kunnen geven. Daarnaast denken we ook aan buitenlessen en andere evenementen, zodat de tafels echt gebruikt gaan worden en een goed uithangbord zijn voor onze schaaksport.

Voor nu is het dus nog even wachten op het verloop van de pandemie en de uitrol van het vaccinatieprogramma. Het bestuur van CSV hoopt dat we elkaar spoedig weer op een clubavond zien. Doe voorzichtig en tot gauw.

Hieronder een foto van de schaaktafel. Deze foto komt uit Eindhoven.