Coronamaatregelen; kleine update

Als bestuur zullen we vanzelfsprekend Coronamaatregelen nemen voor het komend seizoen 2020-2021. In de zomer is er al een competitie gespeeld door SV Erasmus. Het protocol dat wij zullen gebruiken voor het komend seizoen is gebaseerd op het protocol van Erasmus (met hun goedkeuren). Samengevat houdt het in dat we de hygiënemaatregelen van de overheid volgen (bij niet goed voelen/niezen thuisblijven; handen wassen en 1,5 meter afstand). We hebben voor iedereen ook mondmaskers en handschoenen beschikbaar indien mensen dat willen gebruiken. Om niet teveel mensen in de speelruimte te hebben, stellen we voor om iets later met de interne competitie te beginnen, namelijk om 20.15 uur. De jeugd zal iets eerder stoppen, zodat de jeugd en de senioren elkaar niet kruizen. Zie voor meer informatie ook het Coronaprotocol hieronder. Dit protocol heeft een kleine update ondergaan wegens het protocol zoals dat op 2 september bekend is gemaakt door de bond.

Verder hebben we nagedacht hoe we Corona-proof kunnen schaken op onze nieuwe locatie. Hiervoor hebben we een tafelindeling gemaakt met looproutes door de ruimtes. Tussen de tafels (kopse kant) zit 2,5 m. In principe is dit voldoende om te wandelen door de gang, aangezien het (uiteraard) wel eenrichtingsverkeer is. We zullen op de tafels gebruik maken van (multiplex-)schermen tussen de spelers als dit noodzakelijk is. Deze indeling wordt nog verder uitgebreid met de looproutes naar en van de bar. Dat zal tijdens de ALV gepresenteerd worden.

Hier kan het Coronaprotocol CSV gedownload worden.