Corona-Nieuwsbrief 2

Hieronder de tweede nieuwsbrief i.v.m. de Corona-crisis die naar alle leden via de mail verstuurd is.

Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief van de Capelse Schaakvereniging in verband met de Corona-crisis. Doordat we al een tijd niet meer bijeenkomen op de gezamenlijke schaakavond, willen we jullie via deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van de activiteiten van de afgelopen tijd en de toekomst.

Activiteiten
Elke vrijdag om 20.00 uur wordt er een snelschaaktoernooi georganiseerd door Roel op lichess.org. Hiervoor moet je je aanmelden met je account bij het team capelsesv. Wanneer je bent toegelaten, kun je meespelen met de toernooien.Ook de schaaklessen van Paul en Mark liggen nu stil. Er zijn gedachten om enige schaaklessen online te geven. De deelnemers worden hiervan op de hoogte gehouden.Voor de jeugd wordt er elke vrijdag training gegeven voor de stappen 1 t/m 4 door Björn en Eduard. Stap 1 en 2 beginnen om 18.30 uur en stap 3 en 4 beginnen om 19.15 uur. Er wordt huiswerk gegeven via de mail en dit wordt nagekeken en gecorrigeerd. De jeugd kan ook meedoen aan het toernooi bij de volwassenen mits ze in stap 3 of hoger les hebben.
Via Internet kunnen veel toernooien live gevolgd worden, zoals de Magnus Invitational. Het is natuurlijk ook mogelijk schaaklessen via Youtube te bekijken of via lichess tegen andere clubleden te spelen. Ook interessant zijn de eindspellessen (in het Nederlands) op: https://www.schaaksite.nl/category/eindspelfinesses/

Locatie
Zoals eerder aangegeven, zullen we vertrekken uit de Voorhof. We hebben al meerdere locaties bezocht. Daarvan lijken 2 locaties geschikt te zijn: Huis van de Wijk Schenkel (de vroegere de Wel) en de Schenkelkerk. We gaan nog meer locaties bezoeken. We proberen vóór het begin van het seizoen over te gaan. Dus bij de ALV willen we al op de nieuwe locatie zitten. Hopelijk lukt dat.We letten bij de nieuwe locatie op vele aspecten, zoals: Genoeg ruimte i.v.m. Corona, mogelijkheid tot (eigen) bar die geen geluidsoverlast geeft, goede geluidsisolatie van ruimtes, geen storende gelijktijdige activiteiten, genoeg parkeergelegenheid, goede bereikbaarheid met openbaar vervoer, liefst dichtbij huidige locatie, hopelijk voor vele jaren en het moet natuurlijk binnen onze financiële mogelijkheden liggen.

Corona
We hebben contact met de nationale en regionale bond over het spelen in Coronatijd. Bij de keuze van de nieuwe locatie, zullen we rekening houden met de 1,5 meter maatregel. Verder kijken we hoe we kunnen schaken met in achtneming van de regels. We denken dan aan plexiglazen schermen tussen borden en over borden, gezichtsmaskers, schoonmaak van materiaal, etc.Verder is het natuurlijk de vraag wanneer we weer mogen spelen. Het kabinet had het in de laatste persconferentie over 1 september voor binnensporten, hoewel 1 juli werd genoemd voor bijeenkomsten tot 100 personen. Ook hierover blijven we in contact met de bond en houden we het nieuws in de gaten. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de Voorhof.

Volgend seizoen
Naast de locatie zijn we ook met andere zaken bezig ter voorbereiding van het komende seizoen. Binnenkort zult u een enquête van de wedstrijdleiders in uw mailbox ontvangen over de competitie, beker en externe wedstrijden. Zo kunnen we bij de komende ALV weer een voorstel doen voor de indeling van de externe teams voor de vrijdag en de zaterdag.

Afsluitend
Het is jammer dat we elkaar niet wekelijks zien op de clubavond. Als bestuur proberen we er alles aan te doen om jullie betrokken te houden bij de vereniging. We hopen dat we spoedig weer met de schaakcompetitie en -training kunnen beginnen. Dat zal dan waarschijnlijk op een nieuwe locatie zijn.

Met vriendelijke groet,
Bestuur van de Capelse Schaakvereniging