Spijkenisse 2 – CSV 4

Op 8 november togen we met 2 auto’s naar Spijkenisse. Maarten zou met het OV naar de speellocatie gaan. Zelf ben ik veel op de speellocatie geweest voor jeugdtoernooien. Een mooie locatie om te spelen. Deze dag tegen een erg sterke tegenstander. Wij met een rating van 1186 (en 3 spelers zonder rating) en Spijkenisse met een gemiddelde rating van 1556. Niet voor niets heb ik tijdens de laatste RSB-vergadering gepleit voor de herinvoering van minimaal één poule van de 4e klasse.

Er waren tijdens de partijen vrijwel geen verrassingen, behalve de overwinning van Björn (rating tegenstander 1669) en het halfje van Pascal Cialdella (rating tegenstander 1401)!! Met het halfje dat Eduard behaalde werd de einduitslag 6-2 (voor Spijkenisse dus).

Nog enkele impressies van de partijen

Robbert had het zwaar tegen Werner Hubner (1816) op bord 1. Hij probeerde het, maar zijn tegenstander was gewiekster.
Op bord 2 zat Björn met zwart. Zijn tegenstander (Patrick Meijer, 1669) probeerde een paardoffer, maar Björn murwde zich hieruit en stond dus een stuk voor. Dit buitte hij goed uit.
Op bord 3 speelde Maarten tegen Peter Leentvaar (1603) met wit. Hoewel hij naast me zat, heb ik hier toch weinig van meegekregen. Maarten moest uiteindelijk het hoofd buigen.
Zelf speelde ik op bord 4 met zwart tegen Simon Schaffeld (1545). Het was een gelijkopgaande strijd voornamelijk met de zware stukken, totdat Simon een paard opspeelde dat geslagen kon worden, omdat zijn verdediger gepend stond. Met een stuk meer slaagde Eduard er niet in om een vrijpion te laten promoveren en Simon wist eeuwig schaak te forceren (althans dat dacht ik).
Ard was goed bezig tegen Alex van der Most (1481), maar heeft nog een beetje last van blunderen.
Marco (den Uijl) speelde met zwart tegen Frank Buijk (1503). Na 8 zetten had hij al een matdreiging tegen en hij dat kostte hem een paard dat achteraf niet nodig bleek te zijn. Daardoor liep hij de rest van de partij achter de feiten aan en gaf op na 36 zetten.
Marc (den Uijl) speelde op bord 7 tegen Mane Reljic (1427). Na een gelijke opening sloeg Mane de ongedekte loper (?!). Hierna ruilde zijn tegenstander alles af , stond er zodoende beter voor en won.
Pascal mocht op bord 8 spelen tegen Jan Straatman (1401). Hoewel Jan flink voor stond, wist Pascal op goede wijze remise af te dwingen. Belangrijk voor de ratingbepaling.