Derby der Lage Landen eindigt onbeslist !

Nadat wij in de vorige ronde met een man minder een 4-4 uit het vuur sleepten moesten wij het nu opnemen tegen het sterke team van Erasmus 2, gemiddeld 132 ratingpunten per persoon meer. We wisten dus dat het een zware avond zou worden.

Als 1e was Hans Koedam klaar remise. Hoe de partij is verlopen weet ik echter niet zo, stelling was in mijn ogen nog vrij onoverzichtelijk.
Als zelf meespelend teamleider vind ik het lastig de situaties op de diverse borden in te schatten. Heb al mijn tijd nodig om op een gegeven moment niet in tijdnood te geraken, hoe doen andere teamleiders dit.
Zag wel naast mij dat op bord 6 good old Harry een veelbelovende stelling had opgebouwd. Helaas kon Harry het kleine voordeeltje niet verzilveren en moest in remise berusten.
Ook Thomas timmerde stevig aan de weg middels een pluspion en bezorgde zijn tegenstander zoveel hoofdbrekens dat deze de koning moest omleggen. Sina vond dat zijn tegenstander een gevaarlijke aanval aan het opzetten was deelde hij mij in de wandelgangen mee. Toch wist hij zich op knappe wijze te bevrijden en zelf een tegenaanval op te zetten die zijn opponent deed opgeven, knappe prestatie tegen een bijna 1900 speler !
Invaller Marco (Tjeppie) wist ook op een mooie manier een remise te bewerkstelligen.
Rob aan bord 3 kon het helaas niet bolwerken, hoe e.e.a. is verlopen tijdens zijn partij weet ik helaas niet.
Daardoor was na 6 partijen een voorlopige tussenstand van 3 1/2 – 2 1/2 bereikt, geen slechte zaak zou men zeggen maar je moet nooit de huid van de beer verkopen voordat deze geschoten is. Mijn eigen partij ging helaas verloren, stond steeds in de verdediging gedrukt en heb geen moment het idee gehad dat de partij kantelde, helaas. Het was dus aan Hans Blokland om in ieder geval minimaal een gelijkspel te behalen, was nog lastig, tegenstander had in het verre eindspel voordeel maar Hans wist zijn laatst overgebleven pion te verschalken en met alleen een paard over was het halfje binnen. 4-4 dus, voor ons een prima resultaat natuurlijk, voor onze tegenstanders misschien even slikken maar het moet gezegd, zij waren alleen zeer sportief, misschien kwam dit ook omdat er wat wederzijdse kennissen in beide teams zaten.

Op naar de volgende partij en wel op 26 november a.s.uit tegen De Willige Dame, hou deze datum vrij in jullie agenda’s.