Door het oog van de naald ………..

In Sliedrecht, rond de 25.000 inwoners gelegen aan de Beneden-Merwede, de geboorteplaats van o.a. oud voorzitter van Feyenoord, Jorien vd Herik, maar dit terzijde.
Strijdperk was het gezellig rommelige Activiteitencentrum De Havik waar de plaatselijke schaaktrots haar thuiswedstrijden speelt. Inclusief de jeugd zo rond de 95 leden.
Vooraf de nodige problemen rond ons team, 0m 17.00 uur een late afmelding van Derk die aangaf ziek te zijn en derhalve niet kon spelen.
In de telefoon geklommen en gelukkig Richard bereid gevonden het team aan te vullen.


Maar dan, op het moment van beginnen, slechts 7 man, Rob vd Bosse wist niet dat wij deze avond speelden, dus voordat de klokken ingedrukt waren stonden wij al met 1-0 achter !
Dan de partijen, doordat ikzelf ook speelde was het lastig om iets van de andere borden mee te krijgen, als 1e was Hans Koedam klaar die tegen een van de talentjes van Sliedrecht een halfje liet noteren.
Helaas voor Sina was een ander talent goed bij de les en moest hij zijn koning omleggen.
Donkere wolken pakten zich samen maar gelukkig voor ons, op bord 4 wist Hans Blokland een misschien wel verloren stelling in winst wist om te zette, Tussenstand 2 1/2 – 1 1/2 voor Sliedrecht. Dan mijn eigen partij, veel te slap opgezette Siciliaan, toen zwart het initiatief kon overnemen was het met mijn aspiraties gedaan. 3 1/2 – 1 1/2 achter.
Invaller Richard speelde een prima partij en kwam vragen of remise gerechtvaardigd was. Dat was het waarna een 4-2 tussenstand ontstond om 22.30 uur.
4-4 was voor ons toen het hoogst haalbare dus voor good old Harry en Thomas het moment om de rug te rechten, Harry stond bijzonder plezierig gedurende de gehele partij, op een gegeven moment een volle toren voor maar nog wel de Dame en een lastig Paard in handen van zijn tegenstander.
Toen deze echter in tijdnood het Paard inleverde kon het punt bijgeschreven worden, 4-3, zou het dan toch.
Als laatste, Thomas, een pion voor, lopers van verschillende kleur, nog een dubbelpion voor zijn tegenstander. Koning een iets slechtere positie.
Het was misschien mogelijk om te winnen maar gemakkelijk zou het niet worden.
Toch wist Thomas op subtiele wijze het net te sluiten, op een moment twee verbonden vrijpionnen, waarna Kees vd Does het hoofd moest buigen. 4-4 !!
Een prima resultaat natuurlijk.
Tevreden reden wij rond middernacht richting Capelle, Harry mijmerend dat, toen hij jong was en nog voetbalde hij op de fiets (in korte broek waarschijnlijk) naar Sliedrecht reed om daar het 1e team aan te moedigen.
Dat waren nog eens tijden.