CSV-1 verliest nipt van Overschie-1

Bij de uitwedstrijd tegen Overschie-1 hadden we Mark Vermeer als invaller op bord 1 zodat Erik Brandenburg een gelijkwaardige tegenstander had. Ik citeer uit het verslag van Mark: Een erg warme zaal en wennen aan het krappe speeltempo. Mark werd verrast in de opening maar had in het eindspel een licht voordeel. Dit voordeel verdampte en in tijdnood moest Mark verdedigen waarbij hij de laatste fout maakte.

Elnathan speelde een riskante 3e zet die volgens de computer lijkt te kunnen maar die Elnathan zeer veel tijd kostte zonder dat hij voldoende tegenspel kreeg.

Richard bouwde zijn partij rustig op en leek wat druk uit te oefenen. Naar mijn mening was zijn ruil van de b2 loper tegen het paard op f6 het keerpunt. Han Smit kreeg open lijnen en won materiaal.

Jaap ruilde in de opening zijn licht veldige loper tegen het paard op b1. Mijns inziens verkreeg Arnout van Kempen hierdoor alle gelegenheid een goede stelling op te bouwen. Hij gaf Jaap echter de gelegenheid via een tijdelijk pion offer de stelling te openen, waarna Jaap een winnend initiatief ontwikkelde.

Walter oefende druk uit in het middenspel. Hij verkoos een kansrijk stukoffer maar dit liep niet helemaal goed af. In een eindspel waarbij Walter 2 torens en pionnen had en Jeroen van der Meer een toren, 2 stukken en o.a. een pion op de één na laatste rij kon hij gelukkig eeuwig schaak geven.

Arjan kwam passief uit de opening, hij moest de gehele partij verdedigen en had geluk dat hij in een pionneneindspel net remise kon houden.

Thomas was zeer tevreden over zijn partij. Hij kon langzaam een koningsaanval voorbereiden die hij vervolgens op een mooie wijze kon afsluiten.

Van de partij van Rob heb ik geen aantekeningen. De partij verliep rustig tot aan de puntendeling.