Pijnlijke nederlaag CSV in Boxtel

(door Mark Vermeer)
In de wetenschap dat de nieuwe realiteit is dat CSV 1 in de aangepaste samenstelling moet vechten tegen degradatie, vertrokken we naar Boxtel voor het duel tegen Dubbelschaak’97, dat op papier ook een kandidaat voor degradatie in KNSB klasse 2D is.

Toen we daar na verschillende vormen van oponthoud uiteindelijk arriveerden, bleek dat de tegenstander voor dit mogelijk cruciale duel een tactische opstelling had bedacht, die er op neer kwam dat twee van hun sterkste spelers aan bord 7 en 8 plaatsnamen.

Die opstelling werd een succes voor hen. Onze staartborden (debutant Elnathan en good old Roel) werden inderdaad tamelijk gedecideerd van het bord gezet. Weliswaar deden Richard en Ka Chun hetzelfde op de minder sterk bezette borden 3 en 4, maar zowel Reinoud als Hans lieten op de borden waar de ratings min of meer in evenwicht waren, in 1 zet een ongedekt paard slaan. Daarmee waren de zwaar bevochten remises met zwart van Jan-Peter en Mark slechts goed voor een 5-3 nederlaag.

Al met al een pijnlijke nederlaag, die maakt dat nu al alle hens aan dek moeten om het vorig seizoen eindelijk weer verworven tweede-klasserschap te behouden, om te beginnen in de volgende wedstrijd thuis tegen oude bekende Rokado, dat één plaats boven ons staat.