Succesvolle simultaan FM Léon Koster in de bibliotheek met gemeenteraadsleden

Op zaterdag 19 mei hebben enkele gemeenteraadsleden van D’66, CDA en CU tezamen met leden van de Capelse Schaakvereniging (CSV), het opgenomen tegen FM Léon Koster, speler van het 1e team van CSV, in de recent verbouwde Capelse bibliotheek. Léon had enkele lastige partijen, maar wist ze allen te winnen op één na tegen Arjan Doorgeest.

Arjan kreeg het voor elkaar om de dame van Léon te verschalken via een drietrapsraket. Zie diagram hieronder, zwart doet De2, waarna Pf6+ volgt om het paard te redden. De koning gaat naar h8, waarop wit de toren in veiligheid brengt (Tf1). Helaas voor wit kon zwart antwoorden met Lh2+ waarop de dame valt.
Al met al was het een vermakelijke en heugelijke middag dat voor herhaling vatbaar is.