Laatste loodjes wogen niet zwaar tegen RSR Ivoren Toren: CSV 1 won met 6,5-1,5

Na het 3 weken geleden behaalde kampioenschap en promotie naar de 2e klasse stond vandaag het prestigieuze gevecht om des keizers baard op de rol. Op deze zonovergoten middag trokken we ons terug in het NIVON. Bij ons geen lege plaatsen en zeker geen gebrek aan vechtlust. Wel op het laatste moment een invaller voor Reinoud die voor zijn zieke zoon moest zorgen. Vrijdagavond heb ik Jaap Rusch uit zijn partij met Roel moeten halen voor de invalbeurt. En dat was niet tevergeefs!

We begonnen overigens beroerd. Binnen het uur gaf Ka Chun een stuk weg en stonden we met 1-0 achter. Voor zijn 20ste zet maakte Mark gelijk tegen Lucas Gortemaker. Lucas ruilde veel af, maar verloor daarbij wel elke keer een tempo. In slechte stelling verloor hij een stuk: 1-1. Richard speelde tegen Jason Zondag. Jason vond dat Richard vanaf het begin op remise speelde en Jason liet dat zo maar gebeuren: 1,5-1,5. Toen werd het tijd om punten te gaan pakken. Jaap had een mooie aanval opgebouwd tegen Bahman Radfar, won een stuk en iets later de partij door een fraai staaltje van overbelasting. Léon speelde een spectaculaire partij tegen Herbert van Buitenen en kreeg een witte pion op c7. Even later was de buit binnen. Hans voerde tegen Wil Sparreboom een mooie combinatie uit die even een T leek te verliezen, maar door de zet Pg6 een D won. Daarmee was de stand op 1,5-4,5 gebracht en waren de matchpunten binnen en konden we ons opmaken voor het feestelijke overwinningsdiner. Dat was echter buiten Stefan en Jan Peter gerekend, die er uitgebreid voor gingen zitten om hun tegenstanders op de knieën te krijgen. Stefan leek daar beter in te slagen dan Jan Peter, toen hij een stuk won tegen een pion. Echter Stefan moest wel heel behendig manoeuvreren om pat en een eindspel van K+P+L-K te vermijden. Na een vraagje van Stefan over de 50 zetten regel, loste hij dat op met een matcombinatie die Joost compleet verraste, zodat hij pardoes mat gezet werd. Ook Jan Peter kwam een stuk voor tegen een pion, maar in dit geval leek er niet meer dan remise in te zitten. De zetten regen zich aaneen zonder noemenswaardige vooruitgang, zodat Paul Dekker zich vertwijfeld luidkeels afvroeg waarom JP maar doorspeelde. Dat werd toen duidelijk: JP vocht zich een weg vrij voor zijn K richting vijandelijke K, waardoor mat onvermijdelijk werd en daarmee was de einduitslag om half zeven 1,5-6,5. Het was een mooi seizoen met een mooie bekroning. In 7 jaar is CSV 1 opgerukt van de 2e klasse RSB naar de 2e klasse KNSB. Het waren 7 vette jaren, waarin ik samen met de spelers genoten heb van vele mooie momenten. Nu vind ik het tijd om het teamleiderschap over te dragen en zelf op zaterdag te gaan spelen.