CSV 2 handhaaft zich in de eerste klasse door winst op Hendrik Ido Ambacht

CSV had de gehele competitie onderaan gestaan en had het niet zelf meer in de hand of degradatie kon worden voorkomen. Hiervoor moest eerst RSR Ivoren Toren verliezen en dan moesten wij nog winnen van Hendrik ido Ambacht. Toch hadden wij er wel vertrouwen in, we hadden in de voor laatste ronde het veel sterkere Spijkenisse bijna verrast. RSR Ivoren Toren verloor en wij traden zeer gemotiveerd thuis aan tegen Hendrik Ido Ambacht.
Na een uur spelen was er nog op geen enkel bord duidelijkheid. Om 21.30u kon je zien dat er op alle borden hard werd gevochten, maar om 10 uur was het nog steeds 0-0.

Walter op bord 3 pakte, terwijl hij nog niet gerokeerd had, met zijn dame de b2 pion en kon daarna nog de toren op a1 slaan. Walter gaf de voorkeur aan het in veiligheid brengen van de dame en even later werd besloten tot remise.
Elnathan met zwart verkreeg een ontwikkelingsvoorsprong. Zijn tegenstander offerde daarom een paard tegen 2 pionnen waarbij hij een paard op f6 bleef pennen, Elnathan kon zich vrij eenvoudig hiervan verlossen en bleef daarbij initiatief houden, waarna hij eenvoudig won (1 ½ – ½).
Aart Burggraaff verkreeg het loperpaar tegen Thomas maar zijn koningsaanval wordt afgeslagen; er ontstond een eindspel waarbij de toren van Aart gebruik kan maken van open lijnen, hij een loper had tegen Thomas een paard en de pionnen structuur van Thomas slechter was. Dit was voor Thomas niet te houden (1 ½ – 1 ½).
Rob verkreeg een soort eindspel waarbij dame en toren nog op het bord waren. Rob bleef op de koningsvleugel onder druk staan. Uiteindelijk wist Rob zich te bevrijden en werd het remise (2-2).
Arjan met wit bouwde, met alle stukken op het bord, heel langzaam druk op; langzaam kwam hij uitstekend te staan en wist hij te winnen (3-2).
De vooruitzichten voor het team waren toen al goed. Richard stond wel slecht
maar leek zich te redden. Jaap had in een partij waarbij vooral het stukkenspel ingewikkeld was steeds het initiatief. Willem stond steeds wat beter.
De tegenstander van Richard probeerde de winst te forceren en zag een vork over het hoofd (4-2).
Ik kon toen tegen Willem en Jaap zeggen dat remise voldoende was. Hoewel Jaap van te voren had gezegd dat als wij 4 punten hadden dat hij dan met 2 dames voorsprong remise zou aanbieden, deed hij het niet terwijl hij maar 1 dame voorstond tegen een toren en een stuk. Willem bood wel remise aan (stond hij gewonnen?) en Jaap bracht de eindstand op 5 ½ – 2 ½.