CSV2 verliest maar maakt het Spijkenisse2 nog lastig.

Vrijdag 9 maart speelde ons team als hekkensluiter tegen de koploper Spijkenisse2. We kozen voor een tactische opstelling in de hoop zoveel mogelijk bordpunten te halen.

Walter op bord 5 speelde tegen Bart de Glopper (ratingverschil 130 punten). Walter met wit speelde sterk hield het tactisch en bezorgde Bart een slechte pionnenstructuur. Onder druk miste Bart dat pion h7 instond.
Johan op bord 1 had Ricardo Klepke als tegenstander, het ratingverschil was meer dan 500 punten! Er kwam een scherpe stelling op het bord waarbij Johan een toren en pion verkreeg tegen 2 stukken en waarbij de dames geruild waren. Deze stelling was onduidelijk maar Ricardo zette al zijn stukken op de juiste posities waardoor Johan pionnen verloor.
Elnathan speelde een scherpe openingsvariant en offerde zelfs een toren die zijn tegenstander niet durfde aan te nemen. Toen elk nog ongeveer 10 minuten over had zaten ze nog in de opening. Hierna werd er snel afgeruild wat resulteerde in een toreneindspel waarbij Elnathan een pion minder had, maar hij hield het remise.
Willem op bord 2 tegen de veel sterkere Joey Brokaar kwam langzaam onder druk te staan in het centrum en op de damevleugel. Joey won een pion en verkreeg een verbonden vrijpion waarna hij eenvoudig kon winnen.
Thomas op bord 4 speelde een ongelukkige partij, met ongeveer alles op het bord kwam hij zeer gedrongen te staan op alle fronten waardoor hij geen ruimte meer had om zijn verdediging in stand te houden.
Jaap op bord 8 (had ook een lagere rating dan Rob Kalkman) kwam op de koningvleugel onder druk te staan. Naar mijn mening compenseerde het ruimtevoordeel op de damevleugel dit niet geheel. Jaap bleek daar anders over te denken en won via een kleine tactische wending een cruciale pion waarna Robs stelling instortte.
Arjan op bord 6 kwam onder druk te staan wat leidde tot een eindspel met elk een dame, paard en pionnen. Het was onduidelijk of Arjan dit kon houden, hij verloor een pion en de dames werden geruild. Nick Groeneweg kon daarna geen vooruitgang meer boeken.
Richard partij op bord 3 was niet het laatst afgelopen maar was wel cruciaal voor de einduitslag. De partij begon langzaam, Richard speelde agressief maar dit gaf zijn tegenstander wel de kans om met zijn dame Richards stelling te penetreren. Het lukte Richard om dit af te slaan; ik denk dat Kostandinos te optimistisch was en dacht te snel voordeel te halen. Richard verkreeg zeer gevaarlijke vrijpionnen en kwam gewonnen te staan. Helaas blunderde hij in tijdnood een toren, waardoor de eindstand 5-3 werd.

Er resteert nu nog 1 ronde. CSV2 staat samen met Hendrik ido Ambacht1 onderaan. In de laatste ronde spelen wij thuis tegen hen; we moeten dit winnen. Indien RSR Ivoren Toren zou verliezen tegen SOF/DZP1 dan degraderen wij niet. Dit is nog best een reëel scenario omdat SOF/DZP misschien nog wel iets te winnen heeft.