CSV2 lijdt pijnlijk verlies van 7-1 tegen RSR Ivoren Toren2

Ons team ging naar Crooswijk voor de wedstrijd tegen mede laatst geplaatste RSR Ivoren Toren3, met het idee dat we nu de kans hadden om het waar te maken. Helaas is motivatie alleen niet voldoende.

Terwijl de wedstrijd zelf heel rustig begon was de omgeving dat niet. Hun interne competitieleden kwamen pas binnen nadat wij al ruim aan het spelen waren, bovendien maakten de stoelen bij het verschuiven veel lawaai.
Na bijna 2 uur spelen waren er nog geen beslissingen gevallen en toen Arjan vroeg of hij remise mocht aanbieden vond ik dat voorbarig. Arjan speelde door maar nam te veel risico waardoor hij materiaal verloor. Richard speelde een langzame strategische partij waarbij hij, toen de tijdnoodfase aan brak, helaas een pion achter kwam en daarna zijn stelling zag instorten. Jaap werd slachtoffer van een offer op f7, hij kwam verloren te staan totdat zijn tegenstander een dubieus kwaliteitsoffer plaatste. Naar mijn mening kon Jaap toen eenvoudig remise maken, maar in plaats daarvan ging hij te veel risico’s nemen. Walter raakte in de opening een pion kwijt maar vond dat hij wel goed stond. Helaas kreeg Herman van Malde de kans de stukken te ruilen, waarna het pionnen eindspel verloren was. Johan kon een pion winnen maar besloot dit niet te doen, zijn tegenstander kon toen een pion nemen maar besloot eveneens hiervan af te zien. Johans positie was goed, maar hij trachtte tevergeefs een zwakke centrum pion te winnen, Ed van Doorn kreeg hierdoor de kans zijn koningvleugel pionnen op te spelen en toen hij een pion op g3 kreeg was het voor Johan gedaan. Willem kwam niet goed uit de opening, zijn loper op c8 was zwak en immobiel en dit gaf Arend Bongers alle kans een koningsaanval op te zetten en materiaal en daarmee de partij te winnen. Elnathan speelde de opening zeer sterk, won een pion en kon daarna met zijn vrijpion op rukken naar de 7e rij waarna hij het uitmaakte. Thomas speelde met zwart de opening zeer scherp wat resuteerde in stukwinst tegen 3 pionnen, echter zijn tegenstander had daarna 4! verbonden vrijpionnen (in de beginstand) op de koningsvleugel. Thomas kreeg de gelegenheid om de g-pion te winnen waarna het er voor hem veel beter uitzag. Hij gaf echter zijn tegenstander de gelegenheid zijn stelling met torens binnen te dringen, waarna de vrijpionnen eenvoudig hun werk konden doen.