Eerste viertal CSV wint overtuigend van Dordrecht V2 met 3,5 – 0,5

Op 17 maart speelde ons eerste viertal thuis tegen Dordrecht V2.

Een heel aantal van onze spelers had een fortuinlijke avond: Björn won aan bord 3 glansrijk in een inventieve partij van Henk Barends en Hans Boersma moest het aan bord 1 tegen Marco Tjepkema afleggen.

Op bord 2 speelden Arjan Doorgeest en Elroy Peters remise na een nogal fantasieloze opening en een partij waarin geen van beide fouten maakten, maar ook niet met spectaculaire invallen kwamen die de positie van hun tegenstander fataal wisten te verzwakken.

Aan bord 4 bleek Menno Stigter in goede vorm te verkeren. Na een redelijke standaard-opening, Italiaans, waarbij de tegenstander wel erg vroeg rokeerde in de vijfde zet, leverde een paardoffer van Menno’s kant deze een open h-lijn op, en een ongedekte g. Hierna was het een kwestie van pionnen opspelen, een lange rokade uitvoeren en voor torenondersteuning op de g-lijn zorgen. In zet 32 gaf Menno’s tegenstander op, na iets meer dan een uurtje speeltijd. De openingscore van 1-0 kon op het bord. Al met al een prettige wedstrijd, zonder concentratieverlies.

De gemoedelijke sfeer werd slechts hier en daar verstoord door opmerkingen van de tegenstander van Marco, die als een enorme amateur meende dat het spelers vrij staat te praten tijdens schaakwedstrijden. Een onbegrijpelijke houding die bij diverse clubs kennelijk nog voor verbetering vatbaar is.