CSV-kinderen hebben succes op Basisschoolkampioenschap

Op zaterdag 18 maart werd in het Erasmiaans gymnasium in Rotterdam het Erasmiaans Schaakfestijn gehouden. Schoolteams van basisscholen uit de RSB-regio namen deel. In totaal waren er 37 teams (viertallen) aanwezig. In de A-categorie (kampioenen) werd gestreden om het RSB-kampioenschap voor basisscholen 2017. Kampioen van de A en dus ook RSB-kampioen BO werd de Eben Haëzerschool uit Capelle a/d IJssel. Hierin spelen 3 CSV-ers: Aron Roozendaal, Niels van Herk en Dirk Koelewijn naast Jordy. Net als vorig jaar mogen zij de eer van Eben Haëzer gaan verdedigen op het Nederlands Kampioenschap.

Eben Haëzer deed ook nog een tweede team mee in de B-categorie (groep 7/8). Daarin speelde van CSV Marco de Groot en Willem Koelewijn (ex-CSV). Zij eindigde in de gezamenlijke poule met A en B als vijfde. Dat was een 2e plaats in de B-categorie!

 


Verder speelde in de B-categorie (groep 7/8) ook een team mee van OBS West waarin Daniel Boer speelde. Daniel Boer speelde op bord 1 voor OBS West en won 6 van de 7 partijen. Dit team viel niet in de prijzen, maar kan wel terugkijken op een zeer geslaagde dag.

De C-categorie (groep 5/6) werd gewonnen door OBS West met een team met 2 CSV-ers: Mark Boer en Derek Yu. Mark Boer speelde op bord 1 en won al zijn 9 partijen. Derek Yu speelde op bord 3 en deed het daar heel goed, 7 gewonnen en 2 keer remise. Samen met goede scores van de andere teamleden, behaalden zij een hoge score en wonnen zij de eerste prijs in de C-categorie.