CSV-2 kampioen in 2e klasse B!

Vrijdag 24 februari won ons team thuis met maar liefst 7-1 van Erasmus-3 terwijl een gelijkspel al genoeg was. We eindigen dit seizoen met 42 ½ bordpunten uit 7 wedstrijden!

Richard leek rechtstreeks te verliezen uit de opening maar Paul Wilhelm zag verrassend genoeg niet meer dan eeuwig schaak. Peter Weeda wilde actie ondernemen en Arjan strafte dit mooi af. Rob stond enigszins gedrongen maar won met een kleine combinatie een stuk. Walter speelde zijn normale spel en liep met het oprukken van zijn e en f pion zijn tegenstander onder de voet.

Links het bord van Walter, nadat hij f5-f6 had gespeeld. Ook Jaaps partij is hier nog in volle gang.

 

Thomas speelde planmatig, kreeg groot ruimte overwicht op de damevleugel en kon de dame van Jan Hoek van Dijke winnen. Jaap verdedigde zich creatief. Nadat hij een remise aanbod afsloeg kreeg hij door verbeten spel zijn tegenstander uit evenwicht die toen een blunder beging. Mark speelde een evenwichtige partij, won een pion maar wist in een toren eindspel geen winst te vinden.

Thomas, Mark en Johan in opperste concentratie

Henry Pijpers speelde de opening niet goed waardoor hij niet meer kon rokeren. Johan gaf hem echter de kans de stelling te repareren. Hoewel Johan in tijdnood kwam vond hij plots een manier om druk uit te oefenen en hij won een kwaliteit. Door nauwkeurig spel wist hij daarna alle gevaren te keren en te winnen.