CSV V2 wint ruim van Onésimus V3 3,5-0,5

Op donderdag 2 februari speelde het tweede viertal van CSV tegen het derde viertal van Onésimus.

Hans haalt het eerste punt binnen met wit tegen Marco Randolfi (1515). Met goed actief spel weet hij zijn stukken net iets beter neer te zetten en zelfs mat te zetten met een blijkbaar onverwacht, aftrekschaak. 1-0

Op bord 4 speelt Daan met zwart tegen Marius Middendorp (1211). In de opening trekt Daan een pionnenmuur op, terwijl zijn tegenstander kan ontwikkelen. Hij geeft op zet 7 een pion weg en als zijn tegenstander daarna zijn eigen stukken vastzet rond zijn koning, kan Daan rustig ontwikkelen. Hij dringt goed binnen met een paard, terwijl Marius zijn paard laat insluiten. Nadat Daan nog een matje over het hoofd ziet, is het even later toch zover en Marius geeft op. 2-0

Op bord 1 komt een Russische variant tussen Eduard (1504) met zwart en Martin Schouten (1504). Na de opening probeert hij een loper aan te vallen, maar dit mislukt en hij verliest 2 pionnen. Met man en macht moet hij nu gaan verdedigen. In een eindspel met beiden een toren, loper en 4 tegen 6 pionnen, weet Eduard er 2 te verschalken, waardoor het op een remise uitloopt. 2,5-0,5

Jonathan met zwart speelt tegen Willem Randwijk op bord 2. Pas op de 24e zet krijgt Jonathan een kans die hij grijpt. Hij slaat een pion, die het paard van de tegenstander dekt, waardoor hij een pionnetje wint. Even later kan hij weer een pion winnen. In het toreneindspel wat ontstaat wordt het materiaal weer gelijk, maar Jonathan’s koning staat dichter bij de 2 overgebleven pionnen, waardoor zijn pion kan promoveren. 3,5-0,5

Deze overwinning met 3 winstpartijen van onze jeugdleden, moest gevierd worden. Samen met chauffeur Björn werd ijs en hamburger gegeten bij de drive.