Jeugdig viertal CSV V2 verliest van de IJssel V3 1-3

Op vrijdag 9 december speelde CSV V2 thuis tegen de IJssel V3 uit Moordrecht. Een thuiswedstrijd is ideaal om onze jeugdige spelers een externe wedstrijd te laten spelen en zo geschiedde.

Op bord 1 speelde Elnathan tegen Lotte v.d. Wouden (1381). Elnathan wacht lang met het ontwikkelen van een paard en rokeren, maar pakt bij zet 15 toch een mooie a-pion. Eerder had Elnathan al gevraagd om remise aan te bieden, maar ik gaf aan dat hij gewoon moest doorgaan; de partij was nog niet ontvlamd. 10 zetten later bood Elnathan toch remise aan, hoewel op dat moment het bord nog helemaal vol stond en eigenlijk vooral Elnathan kansen had. 0,5-0,5
Jonathan speelt op bord 2 tegen Aad v.d. Meer (1383). Jonathan laat zijn koning erg openstaan en daardoor kan Aad een paardvork plaatsen die Jonathan onderschat had. Hiermee wint Aad een kwaliteit. Hoewel Jonathan na een afruil nog wel pionnen opspeelt, zet Aad uiteindelijk mat met 3 pionnen. 0,5-1,5
Hans speelt een rustige gedegen partij tegen Ton v. Smirren (1190). Op enkele zetten mist hij echter de scherpte om bijvoorbeeld een pion te winnen. Uiteindelijk houden ze op een remise. 1-2
Op bord 4 wordt de interessante partij gespeeld. Luuk speelt daar tegen Frans Dubois (1398). Na een half uur zijn de dames al geruild en heeft Luuk zijn stukken mooi ontwikkeld. Luuk verliest een pion bij een afruil, maar even later wint Luuk die weer terug. Hij kan dan de koningsstelling van Ton gaan torpederen. We staan met ons allen naar de partij van Luuk te kijken en zien dat hij mat in 2 kan geven wanneer hij het paard met de toren pakt, maar helaas pakt hij met de loper. Gelukkig kan hij enkele zetten weer mat in 2 geven met een schaakje met zijn loper, maar helaas slaat hij met zijn loper een pion, die hij uiteindelijk zelfs verliest. Na het overzien van een magneet met dubbele aanval om een stuk terug te winnen, wint Frans op zet 37. 1-3