Opnieuw een 5,5-2,5 zege van CSV 1 tegen HWP Sas van Gent 3

img_20161105_131921Bijna een jaar geleden op 7 november speelde CSV 1 ook een thuiswedstrijd tegen dit team. Het bleek toen al voor hen een verre reis en dat is er dit jaar niet minder op geworden. Daarom begonnen we wat later met 5 spelers, want meer pasten er niet in de auto. Nog wat later arriveerde de tweede auto en was het Zeeuws-Vlaamse team compleet.

Bij Ka Chun aan bord 8 tegen John Gommers ontbrandde de strijd al direct bij het begin door een uitval van de zwarte Dame met schaak naar a5. Wit moest wel Kf2 spelen. Een spannende partij, waarin Ka Chun de beste kansen leek te hebben. Ook aan de borden 6 en 4 zag het er hoopvol voor ons uit. Jan Peter speelde tegen Eric van de Wynkele(2000) lange tijd een mooie partij. Al zijn witte stukken stonden prachtig, de zwarte K had niet gerocheerd en de zwarte D stond op f8. Het leek een stelling rijp voor overrompeling. Mark speelde aan bord 4 tegen Rudy van de Wynkele(1898) een fraaie partij. Mark hield de zwarte K op e8, terwijl de zwarte Koningsvleugel niet ontwikkeld was. Met een aardige combinatie won Mark T+3pi tegen L+P. Mark was de eerste die het volle punt binnenhaalde rond 16 uur, nadat hij er nog een kwaliteit bij won: 1-0. Bij JP en Ka Chun ging de machine haperen. Het mat van JP zat er na een Torenoffer net niet in, maar was wel voldoende voor eeuwig schaak. Het voordeeltje van Ka Chun ebde mede door de hardnekkige tegenstand weg, zodat het om 16.30 geen 3-0 was, maar slechts 2-1.
Aan bord 5 speelde André Galle(1931) tegen Roel. Er kwam een gambiet op het bord, waardoor Roel snel zijn stukken kon ontwikkelen. Hij kon een mooie aanval opbouwen die om 16.35 doorsloeg:3-1.
En toen voor ons een volstrekt onvoorziene meevaller aan bord 3 waar Jim van de Vreede(1960) in een prima stelling nog de 40ste zet moet doen. Hij denkt er nog eens extra goed over na tot Richard hem er op moet wijzen dat zijn vlag gevallen is en daarmee was het 4-1. Even later was het Léon aan bord 2 tegen Joris Deberdt(2093) die met zijn overwinning de volle winst binnenhaalde. Het was weer zo’n partij waarvan de buitenstaander ongetwijfeld denkt dat schaken eenvoudig is: wit heeft na de openingsfase een sterke damevleugel, het loperpaar en sterk gepositioneerde Torens. Het is dan afwachten hoe en wanneer de zaak wordt opgerold: 5-1.
Aan bord 1 ontwikkelde zich een drama in 2 bedrijven. Het eerste bedrijf tussen Marc Lacrosse(2176) en Stefan was helemaal voor de laatste. Stefan koerste met vaste hand op een gewonnen eindspel af totdat Stefan een enorme bok schoot met h6 en daarmee een vork toeliet op g6 die een kwaliteit kostte. In het 2de bedrijf resteerde slechts een rokende puinhoop en was het om 17 uur 5-2. Even later werd de vrede getekend aan bord 7 tussen Adrie den Hamer en Reinoud, zonder dat het evenwicht verstoord was geraakt, waarmee de einduitslag wederom op 5,5-2,5 werd bepaald. Over 3 weken spelen we uit tegen het sterkste team van onze klasse: De Stukkenjagers 2. Aanvangstijd: 12 uur.