CSV2 wint met 7-1 van HZP Schiedam2.

Onze rating was bijna 300 punten hoger dan die van HZP, maar na 2 uur spelen zag je dit niet in het spelverloop. Hans Schrumpf pleegde een zeer sterk stukoffer tegen Arjan die daarna weggedrukt werd en Jaap had zich verslikt in een combinatie en stond slecht. Bij de andere 6 partijen leek het gelijk op te gaan.

Ik speelde mee op het 8e bord, waardoor het verloop van de partijen mij grotendeels ontging. Mijn tegenstander had een geïsoleerde d pion maar speelde passief en zag niet, of durfde het niet, dat een loperoffer op h6 hem eeuwig schaak opleverde. Na nog een passieve zet kon ik op de damevleugel doorbreken. Rob die enig initiatief had dacht op een gegeven moment dat hij verloren stond en “offerde” daarom een kwaliteit tegen 2 pionnen, even later stond hij een toren voor. Richard speelde degelijk en won. Gerard Turkenburg gaf tegen Jaap een dame weg. Walter kreeg een gambiet tegen zich en het ratingverschil liet zich daarna voelen. Willem kreeg een scherpe opening tegen zich maar bleef kalm, zijn tegenstander niet, die wilde op een gegeven moment met zijn f2 pion een paard op f4 slaan, het eindspel was iets gunstiger voor Willem en na een fout van zijn tegenstander kon ook Willem winnen. Hoe Johan uiteindelijk na een zeer rustig begin won weet ik niet.