CSV V2 speelt wederom 2-2; nu tegen Pascal

Op dinsdag 15 november vertrokken Hans, Jeroen, Daan en Eduard richting Hellevoetsluis om een wedstrijd met het tweede viertal te spelen bij de Pionier. Daar aangekomen bleek dat we bij de verkeerde schaakclub stonden. We werden in Papendrecht verwacht bij PASCAL! We waren vroeg in Hellevoetsluis, maar toch zouden we te laat aankomen bij PASCAL. Toen we uiteindelijk, een half uur te laat, aankwamen bij PASCAL, waren de tegenstanders zo sportief geweest om de klokken nog niet aan te zetten tot het moment we aankwamen.

Jeroen op bord 4 speelde een korte partij tegen Henry Penning (1366) en was in 17 zetten klaar. Hij antwoordde Pc3 op c4 en op d4 g6 waarbij e4 werd gespeeld. Met een dergelijke muur is het lastig spelen. 0-1
Eduard speelde op bord 1 tegen Michael Bijkerk (1487) een Schotse partij. Eduard gaf pardoes een pion op f2 weg, hoewel dit een dubbelpion was. Michael speelde d4 op, waarna Eduard c3 speelde, die niet genomen kon worden vanwege een penning op een toren. Met deze afruil kon Eduard 2 pionnen winnen, die beslissend waren in een spannend toreneindspel. Uiteindelijk kon Michael promotie niet tegenhouden en het punt was binnen voor Eduard. 1-1
Hierna waren er nog 2 partijen bezig. Hans stond een pionnetje achter tegen Gerrit de Jong (1483) en dacht met een loperoffer een goede aanval te creëren. Helaas mislukte de aanval, maar diep in het middenspel won Hans een stuk terug, waarna beide remise afspraken. 1,5-1,5
In het begin van de partij had Daan, zoals hij het zelf zegt, een stap 1 fout begaan. Zijn tegenstander (Theo Punt, 1352) won hiermee een kwaliteit en behield deze tot het einde van de partij. Toen stonden er een toren, loper en van elk nog 1 pion naast de koningen op het bord. De tegenstander kwam er niet door en remise werd beklonken. Hiermee was de eindstand 2-2 geworden.
Voor dit jonge en ambitieuze team weer een mooie prestatie. Op de terugweg werd dit gevierd met marsepein die onze Piet (Jeroen) meegenomen had om het succes te vieren.