Prima gelijkspel CSV V2

photo-daan-de-jongOm 19.00 uur vertrokken we op dinsdag 25 oktober vanaf de Vijverhof met Jonathan, Daan, Eduard en een invaller, Jeroen, naar Dordrecht. Op de weg erheen zaten we nog te discussiëren of we een tactische opstelling zouden doen, waarbij Jeroen (die pas sinds een maand serieus schaakt), geslachtofferd zou worden op bord 1. Tegen achten begonnen we met de partijen. Uiteindelijk had de sterkste speler van Dordrecht (Henk Barends, 1410) plaatsgenomen op bord 2 tegenover Eduard (1383), terwijl Jonathan (852) op bord 1 speelde tegen Theo Visser (1428). Op bord 3 speelde Daan (680, zie foto) tegen Peter Odijk (1279) en Jeroen op bord 4 tegen Aart Harms (1142).

Bij de vierde zet maakte Jonathan (wit) al een blunder waardoor hij een stuk verloor. Hij hield het nog vol tot half tien, maar toen was het afgelopen. 0-1
Jeroen (zwart) deed het prima. Hij won een stuk, maar kon een aanval op zijn rokadestelling niet op tijd verdedigen en moest uiteindelijk tegen tienen toch zijn meerdere erkennen. 0-2
Tja, dan was het aan Daan (wit) en Eduard (zwart) om maximaal nog een gelijkspel eruit te slepen. Daan had positioneel overzicht vanuit de opening en stond een paar pionnen voor. Zo tegen elven blunderde zijn tegenstander een paard weg, waarna de partij gespeeld was. 1-2
Bij de partij van Eduard ging het gelijk op, hoewel hij bijna een loper had laten insluiten, die zijn tegenstander niet durfde te pakken. Na een spannend toreneindspel, waarbij de lessen van Mark Vermeer prima van pas kwamen, lukte het een pion te promoveren, zodat hij een toren voorkwam. Hierna was het snel afgelopen. 2-2

Een prima resultaat van dit viertal met jeugdleden (nou ja, bijna allemaal), die allemaal verrassend uit de hoek kunnen komen.