CSV 1 op het nippertje langszij DSC Delft 3: 4-4

Zaterdagmiddag 2 april vond de titanenstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de KNSB-klasse 3G plaats. We begonnen wat later omdat DSC nog niet compleet was en de laatste spelers moesten worden binnengeloodst. Beide teams verschenen in de sterkst mogelijke opstelling en een ieder was doordrongen van het belang van de wedstrijd. Het eerste deel van de middag zag het er florissant uit voor CSV. Weliswaar moest Richard aan bord 6 al om 16 uur berusten in remise door zetherhaling na een foutje in de opening, maar Stefan aan bord 1 zette een scherpe aanval op die ondanks/dankzij zijn tijdnood met een stukoffer en mat werd bekroond. Daarmee was het 1,5-0,5 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Léon leek bij zet 15 snel te gaan winnen, terwijl Ka Chun, Mark, Roel en Jan Peter er prima voor stonden. Echter toen Roel een vrijwel winnende zet miste, liep hij in een matnet en daarmee was het om 16.30 uur weer gelijk. Mark aan bord 4 kon gelukkig iets terugdoen en maakte het zijn tegenstander zo lastig dat deze zeeën van tijd nodig had en ten slotte bezweek. Toen even later Ka Chun in betere stelling een stuk wegblunderde was het ineens weer gelijk 2,5-2,5. Om 16.45 uur moest Reinoud aan bord 8 zich gewonnen en kwamen we op achterstand: 2,5-3,5. Inmiddels was het bij Léon aan bord 2 niet zo duidelijk meer. Op winst spelen was te riskant en moest Léon eeuwig schaak houden. Daarmee was het iets na vijven 3-4. Daarmee stond Jan Peter er alleen voor aan bord 7. JP had weliswaar een pion gewonnen, maar er kwam een lopereindspel met lopers van gelijke kleur op het bord dat zeker niet zo maar 1,2,3 gewonnen was voor JP. Toen echter wit een keer of drie de beste voortzetting miste kon JP het volle punt binnenhalen en was een gelijkspel om 17.30 uur een feit. Einduitslag 4-4. Daarmee blijft CSV eerste op de hielen gezeten door Rokado met evenveel matchpunten, maar 2 bordpunten minder en Goes met ook 12 matchpunten maar 4 bordpunten minder. Vlak daarachter DSC Delft 3 met 11 matchpunten en 40 bordpunten. De winnaar van de wedstrijd tussen Rokado en CSV lijkt de nieuwe kampioen te worden. Bij een gelijkspel gaat Goes of DSC waarschijnlijk met de buit strijken. Kortom op zaterdag 23 april vanaf 13 uur valt de beslissing in Nieuw-Beijerland in Dorpshuis “De Swaensvoet”, Marktveld 9. Komt allen!