Sliedrecht 3 en CSV 2 terecht bijna zeker van degradatie

Donderdag 4 februari speelde CSV2 uit tegen Sliedrecht 3. Het  werd een foutenfestival dat uiteindelijk leidde tot 4-4. Wij hadden misschien nog het excuus dat we door het uitvallen van Mark en Walter niet onze sterkste opstelling hadden.
Jaap kon in het begin van het eindspel stukverlies niet voorkomen, maar zijn tegenstander gaf hem zomaar de kans het stuk terug te nemen. Jaap wou het te mooi doen en verloor direct.
Arjan speelde een bloedeloze remise met zwart.
Richard had een veel belovende stelling maar gaf Pieter Pons de kans om sterk terug te komen waardoor Richard verloren kwam te staan. In tijdnood gaf Pieter zomaar een dame weg.
Ik kreeg met zwart een gambiet tegen mij. In de opening beging ik een positionele blunder waardoor ik, om een redelijke stelling te behouden, wel gedwongen was 2 pionnen te offeren. Even later beging ik in een stelling die in evenwicht was wederom een positionele blunder, waardoor ik waarschijnlijk verloren kwam te staan. Om toch nog een eventuele kans te hebben offerde ik een kwaliteit tegen een pion. Jan Sulman wou het daarna te snel doen waardoor hij een, overigens fraai, torenoffer niet meer kon vermijden. Eeuwig schaak.
Rob leek een kansrijke stelling te hebben maar verloor een kwaliteit en daardoor de partij.
Harry kreeg 2 stukken tegen een toren voorsprong maar kon dit niet in winst omzetten.
Johan had een slechte stelling maar zijn tegenstander gaf hem de kans sterk terug te komen en te winnen.
Thomas tenslotte bood in een pionneneindspel remise  aan.  Peter Vis nam het aan en liet daarna zien hoe Thomas had kunnen winnen.
         Jan ten Brinke