CSV 4 wint van de Pionier 3 6-2

Op donderdag 18 februari speelde CSV 4 in Hellevoetsluis tegen de Pionier 3. CSV staat in poule 4B tweede met 1 matchpunt meer dan de Pionier, dus dat zou spannend gaan worden. Menno Schoone had een week eerder al tegen Bonne Faber een gewonnen stelling verloren, zodat we begonnen met een 1-0 achterstand. Aan de rest van het team de schone taak om de winst toch naar binnen te hengelen.

De punten vielen snel en gelukkig ook aan onze kant. Jonathan op bord 8 was om 5 voor 9 al klaar. Hij voerde een dubbele aanval uit op Dame met Koning en maakte zodanig de dame buit. De stand was dus gelijk getrokken. 1-1
Tim (bord 5) volgde spoedig daarna nadat tweemaal een dubbele aanval kon uitvoeren en daarmee een loper en een kwaliteit kon winnen. 1-2
Hierna duurde het wel uur voordat Eduard (bord 6) het derde punt kon aantekenen. Hij zette druk op een pion c4 en kon daarna de pion op a4 winnen, waardoor hij een gedekte vrijpion had op de ab-lijnen. Na afruil stond het om 10.15 1-3 op het scorebord.
Even later kwam Arjan (bord 2) binnen lopen. Hij had met een mooi torenoffer een mataanval die niet tegen gehouden kon worden. 1-4
Op de andere borden zag het zeker naar uit dat daar punten gewonnen zouden worden. Jan (bord 2) stond inmiddels een toren voor en Rick (bord 3) had 2 mooie gedekte vrijpionnen. Björn (bord 7) stond wel enkele pionnen achter. Hij gaf dan ook om een uur of 11 op. 2-4
Rick en Jan maakten het vrijwel gelijktijdig af tegen 11.15. Hiermee werd de eindstand 2-6.
Met dit resultaat zijn we zeker van de tweede plaats, omdat volger Nieuwerkerk verloor. Daarmee zijn ook zeker van promotie. Een mooi resultaat en loon naar werken.