Diego Kaersenhout winnaar van 45e Open Capels Jeugdschaaktoernooi

De kampioen van het 45e Open Capels Jeugdschaakkampioenschap is Diego Kaersenhout geworden met 5½ uit 7 met een vol punimage002t voor op de concurrentie. Het toernooi werd op dinsdag 29 december 2015 gespeeld op de rugbyclub Sparta. Het bleek niet voor iedereen eenvoudig te vinden, maar gelukkig konden we na een herindeling toch van start in 14 groepen.

 

Net als vorig jaar waren er weer meer dan 100 kinderen aanwezig om tegen elkaar op het schaakbord te strijden.image004

Tussen de rondes door konden de kinderen buiten de rugbyclinic volgen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Met name de jonge schakers maakten hier gebruik van.

De denkhoofdden van CSV hebben ook mooie resultaten behaald. Zo werd Niels 1e in groep 7 en Marco 2e in groep 11. Derde plaatsen werden opgeëist door Daniel in groep 8 en Maurits in groep 11. Verder waren er nog prijswinnende 4e plaatsen voor Aron Hoogendijk in groep 5 en Aron Roozendaal in groep 6 en Levi in groep 10. We hebben ook veel CSV schakers op het veld mee zien doen aan de rugbytraining. Sommige eerst wat schuchter, maar daarna toch echt meegedaan.

Alle laatste wil ik nog alle vrijwilligers danken waardoor het toernooi prima verlopen is.

Voor de volledige uitslagen en foto’s zie: http://www.archief.r-s-b.nl/GP/  onder het kopje Verslagen.