CSV 4 te sterk voor Overschie 4: 7-1

Op vrijdag 15 januari speelde het vierde van CSV tegen hWP_20160115_002et vierde van Overschie. CSV had voornamelijk jeugdspelers ingezet, zoals Rick (bord 1), Tim (4), Jonathan (5), Daan (6) en Luuk (8) verder aangevuld met Menno (7), Arjan (3) en Jan (2). Net als CSV had Overschie overwegend jeugdspelers in het team, dus dat was een leuke krachtmeting.

Om ongeveer kwart voor 10 kwam Menno groos aanlopen, omdat hij zijn eerste overwinning in de RSB kon vieren. Hij had zijn tegenstander positioneel overspeelt, hoewel hij nog wel een kleine onnauwkeurigheid had gemaakt in de afwerking, dat zijn tegenstander gelukkig niet afstrafte. 1-0
Even later kwamen de andere resultaten. Tim had zijn tegenstanderWP_20160115_001 overklast en eindigde met een toren en paard meer (2-0). Intussen stond Daan een kwaliteit voor en Rick stond erg comfortabel. Jonathan was de volgende die het punt binnenbracht (3-0) en spoedig daarna volgden Arjan, Rick, Luuk en Daan (7-0).
De laatste die nog speelde was Jan en die stond er riant voor. Hij gaf echter de winst weg en stond in het eindspel met een toren tegen toren met pion dat veel weg had van remise. Jan probeerde een fout te forceren bij zijn tegenstander, zodat hij toch zijn pion naar de overkant kon brengen, maar in plaats daarvan maakte Jan een fout waardoor de eindstand 7-1 werd.
Hiermee staan we tweede met 7 matchpunten achter PASCAL dat met 10 matchpunten soeverein aan de leiding gaat. De laatste twee wedstrijden gaan tegen de huidige nummers 1 en 4. Dat worden dus zware, maar hopelijk ook interessante partijen.